Vágólapra másolva!
Az új-zélandi világbajnokságon vasárnap könnyűsúlyú egypárevezősben bronzérmet szerzett Galambos Péter jövőre párostársat keres, hiszen csak így lehet esélye arra, hogy kvalifikálja magát a 2012-es londoni olimpiára.

"Mivel az én számom nem szerepel az ötkarikás programban, jövőre az a célunk, hogy találjunk nekem egy társat, akivel könnyűsúlyú kétpárban kivívhatom a kvalifikációt Londonra, s ha ez sikerül, az olimpián szeretnék döntős helyen végezni" - mondta a Vác Városi EC 24 éves sportolója.

"Elégedett lehetek az idei évemmel, hiszen a két Világkupa-siker után dobogóra állhattam a világbajnokságon. Ugyan a vasárnapi döntő előtt eljátszottam a gondolattal, hogy akár nyerhetek is, de azt hiszem, a teljesítményemet nem kell magyarázni. " - tette hozzá Galambos, aki 30 órás utazás után, kedden érkezett haza Magyarországra Új-Zélandról.

Rapcsák Károly tanítványa a magyar evezőssport történetének nyolcadik vb-érmese, s a kilencedik medált szerezte. A vb-n még egy magyar szállt vízre, a győri Lengyel Mónika a fogyatékkal élők egyik kategóriájában lett negyedik.