Vágólapra másolva!
A Kovács István irányította férfivízilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott Szerbia-Montenegró ellen a dél-koreai Teguban zajló 22. nyári Universiade fináléjában, s ezzel a magyar küldöttség harmadik aranyérmét szerezte meg.

Az olimpiai bajnok Székely Búlcsút is a soraiban tudó együttes a döntőben esélyt sem adott ellenfelének, amit a 10-4-es végeredmény híven tükröz. A harmadik helyen Ausztrália legjobbjai végeztek, miután a bronzmeccsen 9-7-re győztek Olaszország ellen.

A párizsi atlétikai világbajnokságon már a kalapácsvetés selejtezőjéből búcsúzott Botfa Péter az egyetemisták és főiskolások világjátékán is gyengén, mindössze 74,41 m-t dobott, mégis ezüstérmet szerzett. Győzelemre esélyese sem volt, miután a fehérorosz Ivan Cihan 82,77-tel nyert.

A magyar férfi 4x100-as síkfutóváltó Csesznegi Dávid, Németh Gergely, Lőrincz Imre, Tölgyesi Péter összeállításban 40.61 mp-t futott és negyedik lett. A számot a japánok nyerték 39.45-tel. A magyar női 4x100-as váltó is érdekelt volt a döntőben, ahol végül hatodikként zárt, 46.40 mp-cel. Itt Kína diadalmaskodott 44.09-cel. Az atlétikai versenyek záró napján még Tölgyesi Péter hármasugrásban, míg Frajka Xénia gerelyhajításban volt érdekelt, de egyikük sem tudott bejutni a legjobb nyolc közé.

A férfi 50 m-es mellúszás tegui fináléja - legalábbis az első három helyen - a barcelonai vizes vb ismétlését hozta: Flaskay Mihálynak a bronzérem jutott a brit James Gibson és az ukrán Oleg Liszogor mögött. Flaskay 28.05 mp-cel csapott a célba. Flaskay mellett Bodrogi Richárd is szerepelt az 50 m-es mellúszás fináléjában, de csak a nyolcadik helyen végzett 28.75 mp-cel. Szabó Gergőnek 1500 m gyorson, Kiss Annamáriának pedig 200 m pillangón nem sikerült a döntőbe jutás.

A tornászok egyéni összetett versenyében Detrői Zoltán és Vígh Réka szerepelt: előbbi a 21., utóbbi a 18. helyen zárt.