Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Aranycsapat száll medencébe a FINA Masters vb-n

81972760 Horizontal
Hungary's coach Denes Kemeny (C) and his players are jubilant after their team's win over the US during the men's gold medal water polo match at the 2008 Beijing Olympic Games on August 24, 2008. Hungary won 14-10. AFP PHOTO/Greg WOOD / AFP PHOTO / GREG WOOD
Vágólapra másolva!
Tízezernél is több résztvevővel augusztusban Budapesten és Balatonfürden rendezik meg a FINA Masters világbajnokságot. Cikksorozatunk első részében már bemutattuk a legesélyesebb magyar úszókat, most a vízilabdacsapatokkal foglalkozunk.
Vágólapra másolva!

Ami a férfi vízilabdázókat illeti, a legjobban várt meccsek vélhetően a 40+ kategóriában lesznek majd, hiszen ebben a mezőnyben indulnak el - Millenium csapatnévvel - a többszörös, illetve egyszeres magyar olimpiai bajnokok. A magyar együttes tagjai között öten háromszoros olimpiai bajnokok, többen pedig kétszeresek.

Kemény Dénes irányítja majd a magyar csapatot a Masters vb-n Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Märcz Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila biztosan ott lesz a medencében. A kispadon pedig ki más ülne, mint Kemény Dénes, akinek egyik segítője az olimpiai bajnok kapus, Kósz Zoltán lesz.

mondta Kiss Gergely, aki egyébként még aktív játékosa a RacioNet-Honvéd együttesének.

Baráti társaság Egerből

A legendákból álló Millenium csapaton kívül a 35+ kategóriában a Hungarian Bull's Blood, egri szervezésű csapat is komoly esélyekkel ugrik a medencébe. Több játékosuk, köztük Bárány Attila is, kétszeres masters Európa-bajnok.

fogalmazott Bárány Attila.

Egy verseny, ahol a 90 évesek is világbajnokok lehetnek

A Magyarországon megrendezésre kerülő FINA Masters Világbajnokság iránt óriási a sportolói érdeklődés. Talán hihetetlen, de ezen az eseményen többen vesznek részt, mint a FINA-vb-n. Az indulók száma tízezer feletti is lehet. Ebben a cikkben most bemutatjuk azokat a magyar úszókat, akik a masters vb sztárjai lehetnek.

Női vízilabdásainkat is érdemes lesz figyelemmel kísérni a Masters Világbajnokságon. Stieber Mercédesz, Pelle Anikó, Kis-Primász Ágnes, Szalkay Orsolya és Gruber Laura nyolc világbajnoki és tizenhét Európa-bajnoki éremnél jár. Idén, Budapesten gyarapíthatják gyűjteményüket.

Stieber Mercédesz (a képen balra) is vízbe száll a budapesti Masters világbajnokságon Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A többszörös magyar bajnok, Boros Júlia irányítása alatt álló csapat kiemelkedő tagja Stieber Mercédesz, aki kétszeres világbajnok, vb-ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok, háromszoros Eb-ezüstérmes, háromszoros Eb-bronzérmes, jelenleg pedig Olaszországban edző.

Forrás: www.masters.fina-budapest2017.com

A cikk megjelenését támogatta a FINA Budapest 2017.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről