Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meglepetés: kiütötték a franciákat, a nagy esélyes spanyolok sem tudtak nyerni

Andre-Pierre Gignac, francia fociválogatott
France's forward Andre-Pierre Gignac reacts to Mexico's third goal during the Tokyo 2020 Olympic Games men's group A first round football match between Mexico and France at Tokyo Stadium in Tokyo on July 22, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetéssel kezdődött a tokiói olimpia férfi focitornája, ugyanis a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol csapat nem bírt Egyiptommal az első csoportmérkőzésén. A francia együttes viszont még ennél is rosszabbul járt, ugyanis 4-1-re kapott ki Mexikótól.
Vágólapra másolva!

A gól nélküli első félidő után a 47. percben Mexikó szerezte meg a vezetést, Diego Lainez középre tett labdáját Alexis Vega fejelte be közelről, majd nyolc perccel később Sebastian Cordova tovább növelte a mexikóiak előnyét. A folytatásban ugyan Andre-Pierre Gignac büntetőjével szépítettek az egyébként meglehetősen akaratgyengén játszó franciák, de a hajrában teljesen szétestek, aminek következtében újabb gólokat kaptak. Előbb a csereként beállt Uriel Antuna a tizenhatos sarkáról befelé húzott, majd a lövése a jobb kapufáról pattant be. A 4-1-es végeredményt pedig Eduardo Aguirre állította be a hosszabbítás 91. percében. Győzelmével Mexikó már az első csoportmérkőzésén hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

Nem ilyen kezdésről álmodott Gignac Forrás: AFP/Franck Fife

A torna első mérkőzésén óriási meglepetésre a favoritnak számító spanyol válogatott gól nélküli döntetlent játszott Egyiptommal.

Az olimpia labdarúgótornáján 1997. január 1. után született játékosok szerepelnek, illetve minden válogatottban három túlkoros léphet pályára.

Eredmények:
férfi labdarúgás, csoportkör, 1. forduló:

A csoport, Tokió:
Mexikó-Franciaország 4-1 (0-0)
Japán - Dél-afrikai Köztársaság 1-0 (0-0)
B csoport, Kasima:
Új-Zéland - Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
Románia-Honduras 1-0 (1-0)
C csoport, Szapporó:
Spanyolország-Egyiptom 0-0
Ausztrália-Argentína 2-0 (1-0)
D csoport, Jokohama:
Elefántcsontpart - Szaúd-Arábia 2-1 (1-1)
Brazília-Németország 4-2 (3-0)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről