Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meglepetésember előzte meg Kovácsot és Janicsot az olimpiai válogatón

Vágólapra másolva!
A tavaly még amerikai színekben versenyző Fazekas Krisztina és Kozák Danuta között dől el, hogy ki indulhat K-1 500 méteren a londoni olimpián. Kovács Katalin, Csipes Tamara, Douchev-Janics Natasa és Benedek Dalma is a vert mezőnyben végzett.
Vágólapra másolva!

Kozák Danuta nyerte pénteken a női K-1 500 métert a kajakosok és kenusok első olimpiai válogatóján, Szegeden. Másodikként a korábban magyar színekben világbajnok, de a tavalyi vb-n amerikaiként versenyző Fazekas Krisztina ért célba a döntőben, így kettejük közül kerül majd ki az, aki Londonban is vízre szállhat ebben a számban.

Fazekast előzetesen szinte senki nem sorolta az esélyesek közé, de elő- és középfutamát is megnyerte. A 2011-ben ebben a számban vb-ezüstérmes Kozák az első fordulóban második lett párostársa, Szabó Gabriella mögött, majd a másodikban csak harmadikként ért célba Fazekas és a fiatal szegedi Kárász Anna mögött, a döntőben aztán magabiztos diadalt aratott.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Harmadikként Kovács Katalin, negyedikként Csipes Tamara, ötödikként pedig a tavalyi szülése után visszatérő, szűk két év után újra versenyző Douchev-Janics Natasa haladt át a célvonalon. A korábbi világbajnok Benedek Dalma csak hetedik lett.

Kozák és Fazekas indulhat a jövő hétvégi, duisburgi Világkupán, amely ebben a számban a második válogató lesz. Ha a Vk-viadalon is Kozák végez előrébb, akkor eldől a válogatás, ellenkező esetben egy újabb verseny, úgynevezett szétlövés következik. Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta, Fazekas úgy is ott lehet magyar színekben az olimpián, hogy tavaly amerikai színekben versenyzett az olimpián.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről