Neymar szerint idegesítő volt a brazil szövetségi kapitány, de ma már imádja

Brazil v South Korea: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022 Brazil,Soccer,South Korea,sports,World Cup Qatar 2022 Horizontal
DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Adenor Leonardo Bacchi, Head Coach of Brazil, shakes hands with Neymar after a substitution during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Brazil and South Korea at Stadium 974 on December 05, 2022 in Doha, Qatar. Serhat Çagdaş / Anadolu Agency (Photo by Serhat Çagdaş / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari világbajnokság negyeddöntőjében Horvátországtól elszenvedett vereség a legnagyobb esélyesnek tartott Brazília búcsúját jelentette. A találkozó volt a szövetségi kapitány, Tite utolsó meccse, akihez a csapat világsztárja, Neymar fordult nyílt levélben a saját közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

"Sok meccset megvívtunk egymás ellen, mielőtt személyesen is találkozhattunk volna.

Mindig úgy állítottad össze a csapatodat, hogy rám figyeljene, mindent megtettél, hogy legyőzz, és még rosszakat is mondtál rólam" - vágott a közepébe Neymar. Majd így folytatta:

"De ez aztán a sors tréfája, ugye? Te az edzőm lettél, én pedig a 10-esed a csapatodban. Jól ismeretelek már edzőként, tudtam, hogy nagyon jó vagy, de kiderült, hogy emberként még annál is sokkal jobb! Találkztunk, és rögtön tudtad, hogy ki vagyok, és mi az, ami fontos nekem..."

"Most csakis azért írok, hogy köszönetet mondjak neked mindazért, amit megtanítottál nekünk. Azért a sok mindenért.

Voltak gyönyörű pillanataink, ahogy voltak fájdalmasak is, ez a legutolsó pedig még biztosan sokáig fájni fog."

"Megérdemelted volna, hogy ezzel a trófeával koronázzanak meg, de mindannyian megérdemeltük volna azért a sok munkáért, amit elvégeztünk, és azért, mert annyi mindenről lemondtunk, hogy elérjük a legnagyobb álmunkat. De Isten másképp akarta, nekünk pedig türelmesnek kell lennünk. Mindent Istentől kaptunk."

"Köszönjük, Tite professzor a tanítást! És, ha van egy kifejezés, amit örökre megjegyzek, az úgy szól, hogy "mentálisan erős", erre van most a legnagyobb szükségünk."

"Nagy ölelés és köszönöm!"

A 61 éves szakember 2016 óta irányította a brazil válogatottat, amelyikkel 81 mérkőzésen 60 győzelem és 15 döntetlen mellett mindössze 6-szor szenvedett vereséget. Azt már a vb előtt jelezte, hogy a tornán elért eredménytől függetlenül távozik a válogatott éléről.