Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Váratlanul pesszimistán nyilatkozott a meglepetéscsapat kapitánya

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, , Marokkó - Portugália, Marokkó, Portugália, 2022.12.10.
Morocco's coach Walid Regragui is thrown in the air by his team after winning the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Morocco and Portugal at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 10, 2022. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába érte el Marokkó már most minden idők legjobb afrikai eredményét a katari labdarúgó-világbajnokságon, a bronzmeccsre készülő együttes szövetségi kapitánya csalódottan kezdte a sajtótájékoztatóját.
Vágólapra másolva!

Walid Regragui úgy véli, a Horvátország elleni szombati találkozó, mint harmadik helyért játszott mérkőzés a legrosszabb meccs egy világbajnokságon, amin sajnos nekik is játszaniuk kell.

„Nyilvánvalóan szerettük volna, ha a dolgok másképp alakulnak és ha a döntőben szerepelnénk, de van egy harmadik hely, amiért játszanunk kell. Dobogósok akarunk lenni, a harmadik hely jó lenne az imázsunknak – mondta a 47 éves szakember. –

Nem szombaton, hanem vasárnap szerettünk volna játszani."

Walid Regragui reméli, hogy szombaton is így ünnepli őt a marokkói válogatott Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„Egyébként legyünk pozitívak, a játékosaimtól is ezt kérem, elvégre ez lesz a hetedik vb-meccsünk.

– folytatta Regragui. – Eddig húsz év alatt jutott hat vb-meccs, most pedig már itt sorozatban hat mérkőzést játszottunk. Ez felbecsülhetetlen, mert tapasztalatban is rengeteget nyertünk."

Reragui azt is elmondta, hogy aggasztja Luka Modric különleges motivációja a szombati meccsre, mivel várhatóan ez lesz a 37 éves horvát középpályás utolsó vb-mérkőzése, ami akár a válogatottbeli visszavonulását is kiválthatja.

Versenyző, harcos, és tudom, hogy stílusosan akarja majd befejezni a világbajnokságot."

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről