Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Cristiano Ronaldo csodagólját is túlteljesítette a marokkói hős

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION SPORT WORLD CUP QUARTER-FINAL HIGH ANGLE, Jusszef en-Nesziri
Morocco's forward #19 Youssef En-Nesyri scores his team's first goal past Portugal's defender #04 Ruben Dias and goalkeeper #22 Diogo Costa during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Morocco and Portugal at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 10, 2022. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Marokkó első afrikai csapatként jutott be egy labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, ehhez a legjobb nyolc között Jusszef en-Nesziri fejesgóljára volt szüksége a válogatottnak.
Vágólapra másolva!

A Sevilla csatára korábban Kanada ellen is győztes gólt szerzett, de Portugália ellen sokkal fontosabb és látványosabb találatot ért el. Ahhoz, hogy a beadásból gól szülessen, ugyan szüksége volt arra, hogy Diogo Costa kapus rendkívül elszámítsa a labda ívét, de arra is, hogy

En-Nesziri – mint azt kiszámították – 278 centiméteres magasságba emelkedjen és onnan bólintson a hálóba.

A marokkói támadó ezzel a szombaton a vesztes oldalon pályára lépő Cristiano Ronaldóra jellemző elképesztő súlypontemelkedésben is megelőzte a portugál játékost.

Az ötszörös aranylabdás egyik legemlékezetesebb fejesgólját – legalábbis a Juventus színeiben biztosan – 2019-ben szerezte, amikor a Sampdoria elleni bajnokin 256 cm magasra emelkedve szerzett győztes találatot – ezt előzte meg egy arasznyival En-Nesziri.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről