Óriási botrány: az argentin szövetség szállodájában balhéztak az átvert drukkerek - videó

fbl Horizontal
A fan of Argentina kisses a replica of the World Cup trophy as he celebrates his team's victory after the Qatar 2022 World Cup semifinal football match between Croatia and Argentina at the Obelisk in Buenos Aires on December 13, 2022. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem volt könnyű éjszakájuk a vasárnap délutáni vb-döntőre készülő argentin fociválogatott körül dolgozó szövetségi tisztségviselőknek, akiket a szállodában rohantak meg a jegyre éhes drukkerek.
Vágólapra másolva!

A La Nación című argentin lap információi szerint szombat este az Instagram közösségi oldalon és a WhatsApp csevegő alkalmazás csoportjaiban kezdett terjedni egy hír, miszerint az argentin fociszövetség, az AFA tisztviselőinek otthont adó elegáns szállodában még a FIFA által megszabott eredeti áron, azaz 604 dollárért lehet jegyet kapni a magyar idő szerint vasárnap 16 órakor kezdődő Argentína-Franciaország vb-döntőre.

A kb. 232 ezer forintba kerülő jegy sokak érdeklődését felkeltette, pláne úgy, hogy a mindenféle cserebere oldalakon ennek az árnak az ötszöröséért, azaz több mint 1 millió forintnak megfelelő összegért kínálgatják a belépőket.

Argentin drukkerek jegyre várnak Forrás: Hannibal Greco - The Nation

A drukkerek így aztán megszállták az AFA szállodáját, ahol éles szóváltásba kerültek a szövetség jegyértékesítéséért felelős tisztviselőjével, Emilió Vázquezzel. Aki azt próbálta elmondani, hogy az AFA-nak valóban voltak jegyei, de azok a játékosok hozzátartozóinak voltak fenntartva. A szurkolók ugyanakkor biztosak benne, hogy nem lett gazdája az AFA-nak kiutalt valamennyi jegynek, sokaknak pedig az is meggyőződésük, hogy a gazdátlan jegyeken jókora hasznnal adott túl a szövetség.