Az egyik vb-résztvevő fociválogatottnál dopping miatt kellett játékost cserélni

fbl Horizontal, Fahad Al-Muwallad
Saudi's midfielder Fahad al-Muwallad (R) runs past Oman's defender Juma al-Habsi during the 2022 Qatar football World Cup Asian Qualifiers match between Oman and Saudi Arabia, at the Sultan Qaboos stadium in Muscat, on September 7, 2021. (Photo by Haitham AL-SHUKAIRI / AFP)
Vágólapra másolva!
Fahad al-Muvallad kikerült a világbajnokságra készülő szaúdi labdarúgó-válogatott keretéből.
Vágólapra másolva!

A közel-keleti ország sportági szövetségének közlése szerint "elővigyázatosságból" született meg ez a döntés, mivel a támadó korábban vétett a doppingszabályok ellen és ügye még nem zárult le véglegesen. A szervezet további részletet nem közölt, csupán azt írta, hogy Hervé Renard szövetségi kapitány al-Muvallad helyére klubtársát, az ugyancsak a rijádi al-Sababban játszó Navaf al-Abedet hívta be a keretbe.

Fahad al-Muvallad kikerült a keretből Forrás: AFP/Haitham Al-Shukairi

Fahad al-Muvalladot a szaúdi doppingellenes szervezet márciustól számítva másfél évre eltiltotta, mert szervezetében anabolikus szteroidok elfedésére alkalmas vízhajtóra, furoszemidre bukkantak. Később a büntetést egy szaúdi bíróság csökkentette, így a csatár elvileg részt vehetett volna a jövő vasárnap kezdődő vb-n, de mivel az ügyben fellebbezés futott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), a szaúdi futballszövetség nem akart kockáztatni.

A szaúdi válogatott a C csoportban november 22-én kezdi vb-szereplését az argentinok ellen. A kvartettnek még Mexikó és Lengyelország a tagja.

A szaúdi válogatott vb-kerete:
kapusok:
Mohamed al-Ovajsz (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nasszr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)
védők:
Jasszer al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nasszr), Abdullah Madu (al-Nasszr), Hasszan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nasszr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Szaud Abdulhamid (al-Hilal)
középpályások:
Szalman al-Faradzs (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hasszan (al-Nasszr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Szami al-Nadzsej (al-Nasszr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davszari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Szalem al-Davszari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)
támadók:
Navaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asziri (al-Ahli), Szaleh al-Sehri (al-Hilal), Firasz al-Buraikan (al-Fateh)