Fabregas: Nem ért a focihoz, aki a spanyolokat kritizálja

Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott középpályása, Cesc Fabregas a spanyolok Eb-győzelme után beszólt azoknak, akik azt mondták, hogy unalmas a 2008 óta három világversenyt megnyert válogatott játéka.
Vágólapra másolva!

"Hogy unalmasak lennénk? Akik azt gondolják rólunk, hogy unalmasak vagyunk, azok nem értenek a futballhoz" - nyilatkozta az olaszok ellen 4-0-s kijevi Eb-győzelem után Fabregas.

"Nagyon-nagyon jó érzés, életem egyik legszebb napja. Nem tudjuk még felfogni, hogy mit sikerült elérnünk. De idővel látni fogjuk, hogy mit jelent ez valójában" - tette hozzá a Barcelona középpályása.

A fanyalgóknak a csapatkapitány Iker Casillas is üzent: "Mindig lesznek kritikusok, és ennek az az oka, hogy nagyon magasra tettük a lécet. Ez történik akkor, ha akár csak egy kis lépéssel is lejjebb kerülünk" - fogalmazott a századik válogatott meccsén nyertes, és ezzel világcsúcstartó kapus. "Mesés éveknek vagyunk részesei. Talán azt gondolhatják, hogy könnyű volt az Olaszország elleni 4-0-s győzelem, pedig a torna során fokozatosan léptünk előre" - mondta a 31 éves Real-játékos.

"Három trófeát zsinórban elhódítani majdnem lehetetlen. Gratulálok a játékosaimnak" - mondta a sikerkapitány Vicente del Bosque. "Nem olyan edző akartam lenni, aki nyer, inkább olyan, aki tanít. Továbbra is szeretném a csapatot felkészíteni a jövőre."

Jordi Alba nem tudja elhinni, hogy sikerült győzniük. "Ez volt az első döntőm, és rögtön történelmet írtunk, nagyon boldog vagyok. A Barcelonához igazoltam, itt az ideje az ünneplésnek. Gólt is szereztem a döntőben, a barátaim megmondták előre" - mosolygott a balhátvéd.