Del Bosque három csatárt és kiegyensúlyozott döntőt ígér

Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, két hasonló típusú csapat lép pályára a kijevi Európa-bajnoki döntőben, amely kiegyensúlyozott, jó mérkőzést ígér. Újságírói kérdésre azt mondta, három csatárral áll fel csapata, de valószínűleg csak viccelt.
Vágólapra másolva!

"Olaszország nagyon kiegyensúlyozott futballt játszik, kiválóan védekezik, de ugyanakkor gyorsan és pontosan tud támadni két állandó csatárral, Cassananóval és Balotellivel. Őket nagyon jól segíti a középpályáról Marchisio és Montolivo, míg a Pirlo, De Rossi kettősnek csak a játék szervezésével kell törődnie. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan játszik, nehéz lesz elkerülni a nyomást, de úgy érzem, kiegyensúlyozott, jó döntő elé nézünk" - mondta Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya.

A kapitány nem akart beszélni a várható összeállításról, de elmondta, 23 játékosa van, és szerencsétlen helyzet, hogy csak tizenegynek szavazhat bizalmat egy-egy mérkőzésen.

"A mérkőzések változnak, fejlődnek, egy-egy változtatás pillanata mindent megváltoztathat, és remélhetőleg meghozza a győzelmet is." - tette hozzá.

Újságírói kérdésre annyit mondott, ezúttal három csatárral lép pályára válogatottja, de látva az eddigi mérkőzéseket, ezt valószínűleg viccként kell értékelni. Várhatóan ugyanis nem változtat a jól bevált taktikán és csatár nélkül, több támadó középpályással, és Cesc Fabregasszal az árnyékék szerepkörében kezd az olaszok elleni Eb-döntőben is.