Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fejenként 100 ezer euró a német Eb-aranyért

Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 100 ezer eurós prémiumot ajánlott fel a válogatott tagjainak, ha diadalmaskodnak a portugáliai Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A fináléba jutásért 70 ezer euró ütné minden egyes futballista markát, míg a legjobb négy közé kerülésért 60 ezer, a negyeddöntőért pedig 35 ezer euró járna. A kontinensbajnokság június 12-én kezdődik, a finálét július 4-én bonyolítják le. A németeket a csehekkel, a hollandokkal és a lettekkel sorsolták azonos csoportba.

A Völler-csapathoz kapcsolódó hír, hogy Michael Ballack, a Bayern München középpályása hörghurut miatt nem szerepelhet a magyarokkal azonos világbajnoki-selejtező csoportba sorsolt horvátok elleni, spliti barátságos találkozón. A klasszis játékos hétfőn hagyta el Rudi Völler keretét, miután átesett a sorsát "megpecsételő" utolsó orvosi vizsgálaton. Korábban Király Gábor és Dárdai Pál klubtársa, a Herthát erősítő Marko Rehmer megfázás miatt mondta le a szereplést.

A hétvégi Bundesliga-forduló krónikájához tartozik, hogy a német szövetség pénzbírsággal sújtotta a a sportszerűtlenül viselkedett Tim Wiesét és Boris Zivkovicot: előbbi 15 ezer, utóbbi 6 ezer eurót köteles befizetni. Wiesének, a Kaiserslautern kapusának azért kell bűnhődnie, mert a Werder Bremen elleni mérkőzésen hevesen reklamált, amikor a bíró az utolsó percben 11-est ítélt a házigazdáknak, és meg is sértette a játékvezetőt. A meccset a brémaiak nyerték 1-0-ra. Zivkovic, a Szabics Imrét is foglalkoztató Stuttgart horvát játékosa szintén a bíró megsértése miatt lesz "szegényebb": a Mönchengladbach elleni találkozón (1-1) a 34. percben kiállították, miután vehemensen kérte számon a játékvezető egyik döntését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről