"Nagyobb inspiráció, nagyobb élvezet" - Oakenfold-interjú

Vágólapra másolva!
Paul Oakenfold visszatérő vendége a hazai klubéletnek. A Sziget-fesztivál zárónapján fellépő dj-t Finnországban értük el telefonon, kicsit szétcsúszott szieszta hangulatban.  Megtudtuk, hogy fő profilja ma már szinte kizárólag a filmzenekészítés, a vegasi partyközönség olyan, mint a friss forrásvíz, de az is kiderült, hogy rámenős, ha csaj riporterek faggatják.
Vágólapra másolva!

Te zárod az idei budapesti Sziget-fesztivál legnagyobb partyhelyszínét. Mennyiben más számodra egy fesztivál hajnali sávjában fellépni, mint mondjuk este tizenegy körül?

A Sziget fesztivál a legjobb Európában. Rengeteg kedves ember vesz részt rajta, így aztán egy ilyen fesztivált zárni, ahová Európa minden csücskéből jönnek emberek, fantasztikus. Nagyszerű este lesz. Később játszani amúgy is jobb, a közönség jobban fel van spannolva, sokkal jobb hangulatban lesznek.

Körülnézel-e a fellépés után hajnalban a fesztiválon?

Igen, biztosan. Találkozunk?

Simán előfordulhat. Van olyan program, ami kifejezetten érdekel?

Nem, nem, egyszerűen csak el akarok vegyülni, a részévé akarok válni. Semmi különös, én is a fesztivál része leszek. Egyébként imádom Magyarországot, először a U2-val voltam itt, és nemsokára Madonnával is jövök. Szóval nagyon várom.

Fizikailag mit jelent a rendszeres éjszakai megterheltség, mit teszel, hogy fitt maradj?

Hetente háromszor járok kondizni, és természetesen egészségesen étkezem.

Ismered a magyar konyhát?

Nem nagyon. De ha főzöl nekem, szívesen megkóstolom.

Térjünk vissza Madonnára. Ahogy említetted, nem újdonság számodra nagy popsztárokkal turnézni, a U2-t a Zoo-ra kísérted, sőt dolgoztál már együtt a The Cure-ral, a Massive Attack-kel és a New Orderrel is. Madonna hogy jött a képbe?

A stábja keresett meg, hogy legyek én a nyitóesemény ezen a turnén, és én természetesen igent mondtam. Az új slágerének, a Celebrationnek remixet is készítettem. Nagyon jó részt venni egy ilyen nagyszabású turnén.

Mennyire vevő a Madonnára vagy U2-ra váró közönség a bemelegítésedre? Tudsz ilyenkor valódi partyhangulatot teremteni, vagy csak lötyögnek az emberek?

Sokkal kommerciálisabb, fogyaszthatóbb dolgokat játszom ilyenkor. Elsősorban remixeket, Justin Timberlake-et, U2-t, persze saját számokat is. De azért hangulat, az van.

Az állatvédők aktivitása és egy Bajnokok Ligája-selejtező miatt még mindig elég zavaros a budapesti Madonna-koncert helyszínének kijelölése. Tudod már, hol játszotok augusztus 22-én?

Nem, nem tudom, nem is hallottam ezekről.