Vágólapra másolva!
Egyre jobban hízik az egyik legígéretesebb hazai Myspace-klón, ami nem is annyira myspace-es. A Bandland.hu-n augusztus 4-én kezdődik a jelentkezési időszak a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutatóra.
Vágólapra másolva!

A Hegyalján már a nagyszínpadot szponzorálta a 2009-es évben berobbanó Bandland.hu, látszik, hogy nem összecsapott üzleti tervvel ugrottak a hazai könnyűzenei játszótérre. A magyar zenekargyűjtős-megosztós-programszervezős közösségi oldalon már sokan jelen vannak a nagyok közül is, de amatőr kezdeményezések is kapnak helyet. Kíváncsian várjuk, milyen modellel próbálják a későbbiekben felfuttatni a vállalkozást, hiszen azért a közösségi oldalas lufi is elég dagadt már ahhoz, hogy túl sokat lehessen belefújni.

Az oldalon futó legújabb projekt a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutatójának regisztrációs kapuja. Az előadók csak itt jelentkezhetnek a megmérettetésre, amelynek decemberi zárásakor nyolc magyar formáció jut tovább a bécsi ABC Tehetségkutatóba. Természetesen minden versenyző zenekar, dj, mc, énekes, hárfás egyben regisztrál a közösségi szájtra is, hiszen ez előfeltétele a borsodis belépőnek. Augusztus 4-től tehát a bandlandes profilon keresztül, két szám és egy bemutatkozó szöveg feltöltése a feladat azok számára, akik nemcsak a haverjaiknak akarnak zenélni. Stílusbeli megkötés nincs, bárki jelentkezhet, aki az előző feltételeknek eleget tesz.

A zenekedvelőket is aktivizálják, a tehetségkutatón szereplő előadókra ugyanis a Bandlanden lehet majd szavazni, ez ugye azt is jelenti, hogy minden zenekar hozza a szűkebb-tágabb rajongótáborát is egy regelésre. Az országszerte megtartott selejtezőkörökből a négy legtöbb online szavazatot begyűjtő közönségkedvenc kapásból a budapesti döntőbe kerül.

A Bandland technikailag is újít, mostantól korlátlan mennyiségű képet tölthet fel a profiljába minden előadó és rajongó. Csak nehogy ellepjék az oldalt a webcames-pózolós tini profilok.