Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Betyárvizit ungarische módra

Vágólapra másolva!
Elkészült a Goulasch Exotica debütáló klipje, Betyárvizit címmel. A nagylemezük címadó dalához készült videóban megismerkedhetünk a zenekar tagjaival, illetve belepillanthatunk a Goulasch Exotica koncertek őrületes hangulatába.
Vágólapra másolva!

Ismerős lehet a dallam, a nóta ugyanis a Hidegen Fújnak a Szelek című népdal korszerű elektronikus feldolgozása. Számos hazai zenekar próbálkozott már a módszerrel: autentikus népzenéhez úgy hozzányúlni, hogy az nem vált idegenné sem a népzenét, sem az elektronikus zenét kedvelők számára. A zenekar célja ez esetben az, hogy a mai fiatalok számára egy teljesen értelmezhető, élvezhető köntösbe csomagolják népzenei hagyományainkat, nélkülözve minden "magyarkodást".

A Goulasch Exotica egy friss fúziós zenekar, amiben kibővített, magasabb szintre emelt dj-program keretein belül valósítják meg zenei elképzeléseiket, ötleteiket. A zenekar 2006 februárjában alakult, és rögtön egy hetente jelentkező rezidenciával álltk elő az egyik legnépszerűbb budapesti klubban, a West Balkánban, ahol a dj-k egy vidám, jól táncolható, zeneileg eklektikus alapot (balkán-swing-dub-hip-hop-ska-bootleg) hoztak, ezt az alapot, pedig a zenészek az élőzene értékeivel egészítették ki, tették még változatosabbá.

A West Balkanban hétről hétre a hazai, és külföldi világzenei élet jeles képviselőivel léptenk fel (Szilvási Gipsy Folk Band, Kistehén Tánczenekar, Besh O Drom, Parno Graszt, Mau Mau, Caspian Hat Dance). A külföldi meghívások sem maradtak el, 2006 májusában az amszterdami Melkweg klubban adtak nagy sikerű koncertet, októberben pedig az osztrák !DelaDap meghívására, a bécsi OST klubban léptek fel.

A Goulasch Exotica fennállásának majd két éve alatt a balkán, nuroma, etno színtér fontos képviselőivel került közeli, baráti viszonyba. Az év végére várható bemutatkozó nagylemezükön több helyi, és külföldi zenekarral közös munka is szerepelni fog.

Goulasch Exotica: Betyárvizit

A jelenleg promociós köröket futó első két elkészült számuk máris rotációba került a Radiocafe és a Petőfi Rádió műsorán. Már eddig is több remixet készítettek, jelenleg pedig a színtér három meghatározó zenekarának (!DelaDap, [dunkelbunt], Fatima Spar und die Freedom Fries) remixein dolgoznak.

A zenekar sikeresen beilleszkedett az európai színtérbe. A legfontosabb csapatok is elismerően nyilatkoztak számainkról, remixeinkről, élő fellépéseinkről. Az interneten élénk kapcsolatokat ápolunk velük." - avat be minket az előzményekbe Jutasi Tamás, a formáció frontembere.

Aki esetleg még nem tapasztalta volna ezt személyesen és nem bír várni a november 13-ai lemezbemutató koncertig, az most pénteken, 26-án, a Funzine Magazin partiján élhet a lehetőséggel.

party.[origo].hu

Goulasch Exotica: A Zöld Martzi nótája

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről