Dizzee Rascal vitte haza a nagydíjat

Vágólapra másolva!
Kiosztották a Kickers Urban Music Awardsot Angliában, mint ahogy a neve is mutatja, elsősorban az urbanart gyűjtőfogalom alá sorolható stílusok képviselői vehették át az elismerést. Így Sean Paul, dj Cameo, Shy Fx, Lemar, Dizzie Rascal és az U.F.O.
Vágólapra másolva!

Dj Cameot választották meg a legjobb underground-lemezlovasnak, míg a legjobb rádió-dj díjat a Choice Fm-es DJ 279 kapta.

A szervezők egy honlapon várták a szavazatokat, hiszen ezt a díjat nem zsűri ítéli oda, hanem a közönség. Több mint százhúszezer szavazatot regisztráltak ebben az évben. A szervezők szerint ez nemcsak rekord, hanem bizonyítja az urbanart népszerűségét is.

A legjobb reggae-előadó kategória díjazottját, Sean Pault nem igazán kell bemutatni, de például dj Shy Fx kevésbé ismert a magyar közönség körében, pedig az elmúlt évben játszott is Budapesten.

Shy, eredeti nevén Andre Williams London keleti részén született, 1994-ben tört a British Pop Chart élére Original Nuttah című slágerével. Később producerkedésbe is kezdett és 2005-ben megalapította kiadóját, a Digital Soundboyt.

A legjobb "garázszenének" járó díjat az idén már egy év felfedezettje elismeréssel is büszkélkedhető N-Dubz hiphoptrió kapta.

A legjobb előadónak járó, azaz a nagydíjat a nagyszájú rapper, Dizzee Rascal vehette át. A szakma által "ijesztően zseniálisnak" titulált 2003-as bemutatkozó albuma óta olyan sztárok figyeltek fől rá és dolgoztak vele, mint a Basement Jaxx, Justin Timberlake, vagy Jay-Z.

A Basement Jaxx és Dizzee

party.[origo].hu