Pusztai pszichedélia - itt az ötödik Ozora Fesztivál

Vágólapra másolva!
Az 1999-es legendás Solipse fesztivál óta immár negyedszer lesz törzsi találkozó az ozorai dombok között, idén minden eddiginél változatosabb fellépőlistával megspékelve a már-már kultikus eseményt. Jön a Hallucinogen, Shpongle, Prometheus, Atmos, Ticon, CPC, Kindzadza, és még sokan. A magyar kiválóságokat idén is Para Halu és Kalumet képviseli a nagyszínpadon. Jobb infrastruktúra, több árnyék, zuhanyzó, shop, és még több külföldi vendég - ezt ígérik a szervezők Ozorára augusztus 8. és 13. között. A Psylife.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Lesz néhány változás a korábbi eseményekhez képest. Minden évben változik, például a dekoráció, noha a látványt régóta az angol Tribe of Frog csapat tervezi és készíti. Az idei fesztiválra a különösen meleg időjárás miatt az árnyékvetés volt a legfontosabb szempont a nagyszínpad dekorációjának elkészítésekor - mondta a zsinórban negyedik, egyébként ötödik Ozora Fesztivál főszervezője, Verebes Balázs.

A kisebbik színpad, a chill-out kivitelezése is újításnak számít, ezúttal ugyanis egy hatalmas cirkuszi sátorban élvezhetjük a Shpongle vagy az Ott előadását, melynek belső falára egyedülálló technikával, több mint harminc projektorral vetít majd egyszerre a Pixel Addict vizuálcsapat.

A látvány mellett fontos, bár elsőre talán fel sem tűnik, hogy a fesztiválozók kényelme érdekében sokkal több WC és zuhanyzó, még több shop és büfé lesz, és a tavalyról már ismerős, hangos sikernek örvendő játszótér is bővült.

Verebes Balázs megjegyezte, az első azért mégiscsak a zene, a fellépők névsora. "A komolyabb, régi neveket kedvelem, akik már az ősidőkben is ott voltak" - említette. "A különböző fesztiválokon, ahol jártam, igyekeztem megjegyezni, ami tetszett, és azt is, amit másképp csinálnék. Ezeket a tapasztalatokat mind hasznosítani tudtam" - tette hozzá.

Ozorának egyébként, ezt bízvást állíthatjuk, van saját stílusa, kifejezetten magyar jellegzetességei. Gondolunk itt a bejáratnál látható, helyiek által készített babákra, faszobrokra, vagy a hintákra a játszótéren, amelyek szintén az ő kezük munkáját dicsérik. Ezek az apró dolgok teszik különlegessé Ozorát - állítja a szervező.

Tavaly több mint háromezer külföldi vendég volt a fesztiválon, ők a teljes közönség nagyjából hetven százalékát tették ki. Idén még ennél is több "turistára" lehet számítani, a külföldre eladott jegyek száma ugyanis tavaly óta megtöbbszöröződött.

Ízelítő a hangulatból

"Azt, hogy a fesztivál ennyire sikeres, legfőképpen a változatos lineupjának köszönheti" - véli a főszervező. Csakugyan, a psychedelic trance minden alstílusának rajongója megtalálhatja az általa kedvelt zenék elismert művészeit. A külföldi eseményekhez viszonyítva a belépő árak sokkal olcsóbbak, a helyi árak pedig összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak, mint másutt.

A 2007-es Ozora Fesztivál teljes fellépőlistája, és minden hasznos infó megtalálható a www.ozorafest.hu oldalon.

Sue / Psylife.hu