Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az első szabadtéri fecske - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Közeleg a nyár, a Tűzraktér első fecskeként már szabadtéren bugiztat. A külföldi előkelőségek azonban még fedett pályára érkeznek: itt lesz, ki tudja hányadszor, Anthony Pappa és Chris Fortier a house-szcénából. Különlegesség a multikulti punk-rock-electro banda, a Bushcraft Süss Fel Nap-béli fellépése. Psy-berkekben pedig a francia Darkpsy, honfitársa, J. Molinari és a portugál P-Mac budapesti látogatásának örülnek.
Vágólapra másolva!

A magyar partyarcok nagy kedvence, Anthony Pappa újra a Home-ban kever. Ott lesznek persze kedvenc hazai szaktársai, Chriss és Kühl is a pénteki partyn. Szombat este aztán amerikai Chris Fortierért utazhatnak Észak-Budára a szexyhouse hívei. Az eredetileg a hajógyári-szigeti Dokkba tervezett buli a dunai árhullám miatt került a Home-ba. A hazai erők itt is nagy számban vonulnak fel: Benedek, Blackman, Kool, Kühl, Stamp és Surprise.

A természet beleszólhat a ferencvárosi Tűzraktér nyitó hétvégéjébe is, a hely ugyanis megkezdi a szabadtéri szezont. Újdonság, hogy immár a szabadtéri programokat is a Tűzraktár-csoport szervezi. Például az ő meghívásukra delegál dj-ket péntekenként a Tilos rádió. A Tilos-klub április 7-én Pedro és Vida G break-estjével jelentkezik. A koncertteremben a venezuelai Caracas Underpop és a Barabás Lőrinc Eclectik zenél.

A Végre péntek! sorozatban, szintén a kilencedik kerületi Szociál klubban két dj-nk, Oyle és Garbo lép fel. Ezúttal Russell Carpenter és Desmond Fergusson néven lökik a techhouse-t meg az elektrót. Előbbi játszik szombaton a Monóban is, a Beatspecialists buliján, Dr. Zoidberg néven. Ezeken a helyeken az időjárástól sem kell félni.

Természetesen a Süss Fel Napban sem, ahol a londoni Bushcraft és az Anima Sound System koncertezik. Utóbbit nem kell bemutatni, az elektrót, rockot és punkot kavaró Bushcraftot viszont annál inkább. Igazi multikulti produkcióról van szó, egy kínai és egy fekete énekesnővel, egy indiai és két angol zenészsráccal.

Még mindig pénteken és megint a Ferencvárosban: a Circus Maximus folytatja a The Monthly Night drum'n'bass-sorozatot a Kashmirban. Ott egy berlini vendég, X-Proler egészíti ki a crew csapatát, Sp-t, Scinetycet és Axelt.

Szombati d'n'b bulihoz a Gellért-hegyet kell megmászni. A Bladerunnaz aktuális buliján a brit Renegade Hardware két embere, Raiden és Gremlinz lesz a vendég. Bal, Sizenine és Soundhunter pedig azt mutatja meg, hogy pattog a dob és basszus, ha magyarok játsszák.

Forrás: [origo]
Raiden

Szombaton már a Trafó Bár Tangó is üzemel, a londoni Domino Records havi indie-buliján ezúttal egy lengyel származású londoni ír lány, Jodie és egy szintén Londonban élő spanyol fiú, Ivan kezeli a potmétereket. A magyar erősítést a subbacultchás Popbitch és az antigoás Totókulcs jelenti.

A Soroksári út 48. alatt lesz a hét psy-bulija. Ezen a francia Darkpsy liveact-produkciója és a portugál P-Mac dj-szettje szállítja a külföldi ízeket. Dj Jirzij, Dolphin és Danger pedig a hazai szcéna ismert arcai.

A Kollektíva bulija már a város másik égén, az óbudai Sonicban lesz, a német Soman és a brit Matt vendégszereplésével. A három teremben egyébként számos LD50-es dj játszik, köztük Hatemachina, Damag és Ninth.

Végül egy vidéki party: a veszprémi illetőségű Syrup csapat szokásos bulijának különkiadásával jelentkezik. Öt élő produkciót hívott a helyi Ex-Presszó moziba, így az amerikai Live 47-et és Rusudent, az angol Ceephax Acid Crewt, a belga X&trick-et és a magyar Tigricset. Ott lesz persze a két rezidens, dj Mesterházy és Pipedome is szombat este.

Egyéb infók és még több buli a Partytárban!

Peter Poppara

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről