Világbajnokok tánca - megjelent a februári Freee Magazin

Vágólapra másolva!
A január utolsó napján megjelent februári Freee Magazin a sport és a partyk kapcsolatát kutatja: Balogh Gábor öttusa-világbajnok és hobbi-dj a lapnak adott interjújában elárulja, hogy sok élsportolóval találkozhatunk elektronikus zenei rendezvényeken.
Vágólapra másolva!

A címlapon az olimpiai ezüstérmes, sokszoros világbajnok öttusázó, Balogh Gábor vigyorog, mögötte pedig lemezjátszó figyel. Az interjúból kiderül, hogy hobbiból szokott dj-zni, és elárulja: a felkészülési időszakon kívül elég sok élsportoló jár partykba. Megint a hírekkel indít a lap, köztük egy nagyobb a hétvégi Soul II Soul-buliról szólóval és egy-egy portréval Pete Tongról, Danny Howellsról, valamint Desyn Masiellóról. A körkérdés ezúttal csak egy oldalon és új külalakkal jelentkezik, s azt firtatja, ki ünnepli a Valentin-napot - persze megkapjuk az összes közkeletű választ.

A Bálint-nappal foglalkozik Josh szokásos Testőr című beauty-rovata, egy obszcén partyversike erejéig, melynek címe: Gagyi Valentinok. A rovat fő cikke az Iráni karnevál. Ugyancsak Josh rovata a Divatguru, ezúttal Pump Up the Volume, Pump Up the Love címmel, emellett Herczeg Zoltán divattervező munkáiból is elemez néhányat a jeles szerző.

A Freee másik házi észosztója, Kömlődi Ferenc folytatja nagyívű értekezését a digitkultúráról, most az okos ellenségek kerülnek sorra. Focirovatában, a vébéesélyek, a Chelsea és a Barca után eljut a magyarfocihoz is, egész pontosan az imádott-utált Ferencvárosról ír. Balogh Gábor mellett egy tehetséges "underground-dj"-vel, Betával is interjút közöl a lap, akivel a party.[origo].hu is most közölte portréinterjúját. Laki és Naga a Chinél megjelent Cinetrip-dvd-ről beszél. A technolegenda Derrick Mayjel, Posztmodern ikon címmel olvashatunk beszélgetést. A Dj-sztoriban aztán egy hazai legenda, Dan Van Schultz mesél vicces történeteket.

A magazin bulvártémái sem maradhatnak el. A hónap partylánya Zsédely Zsuzsanna - ez a Zséda nem énekel, mégis hódít. Az Xx-Akták, azaz a dj-barátnőkról szóló rovatban dj Dandy vájkál Geri Da Pig és Lívia kapcsolatában. A Dj-lak Monique lakását mutatja be, de legnagyobb sajnálatunkra a Dj-poronty rovat ezúttal kimaradt. A drogok közül ezúttal a pszichedelikusak kerülnek terítékre, a Drogtan az LSD-vel foglalkozik, egy másik cikkből meg az derül ki, hogy működik a gomba szex közben. Tovább repülve, a Fly by Night sorozat és dj Grega Észak-Itáliából, Milánóból és Torinóból jelentkezik. A sokoldalú Grega autót is tesztel, ezúttal a Ford Focus St-t próbálta ki.

Forrás: [origo]
Monique - nem otthon

Mobiltelefonok és egyéb kütyük mellett folytatódik a Reason zenekészítő program bemutatása is. A magazin vége felé találunk web-, könyv- és moziajánlót is. Előbbi a Rasonance.hu-val és a Ccoon.net-tel foglalkozik; a könyvajánló egy Philip K. Dick-novelláskötethez és a Nyócker-képregényhez csinál kedvet; a moziban meg egy magyar filmet, a Szőke kólá-t tekintette meg a szerző. A legendás mixalbumokat bemutató cikksorozat ezúttal a Nubreeddel foglalkozik - jó tudni, hogy ez a sorozat fedezte föl például Anthony Pappát, Danny Howellst vagy Lee Burridge-t. A party.[origo].hu két oldalán végül a Coldcut új albumához kapcsolódó interjúnk szerepel.

Poppara Péter