Tarlós István telefonon fenyegeti vetélytársát

Vágólapra másolva!
Fenyegető üzeneteket hagyott a hangpostámon Tarlós István III. kerületi polgármester - állította vetélytársa, Bihary Gábor, aki MSZP-SZDSZ-Centrum támogatással indul a polgármesteri posztért. Ennek igazolására az [origo] rendelkezésére bocsátotta a hangfelvételeket, amelyeken Tarlós István fojtott indulattal beszél, "kis barátomnak" nevezi a jelöltet és választási csalással vádolja vetélytársát. Tarlós szerint ő csak figyelmeztette Biharyt, hogy a választási bizottsághoz fordult, mert fideszes jelöltként tüntették fel, noha ő független, és azóta igazat is adtak panaszának.
Vágólapra másolva!
Hallgassa meg Tarlós István üzeneteit!http://www.mindentudas.hu/attached/20021017tarlos_uzenetrogzito.mp3

Bihary Gábor, aki MSZP-SZDSZ-Centrum támogatással indul a polgármesteri posztért azzal vádolja Tarlós Istvánt, aki Schmitt Pálhoz hasonlóan független jelöltként, Fidesz-MDF támogatással indul az önkormányzati választásokon, hogy több fenyegető üzenetet hagyott hangpostáján. Bihary a fenyegető üzeneteket rögzítette, és állítása alátámasztására eljuttatta azt szerkesztőségünkbe.

A Tarlós Istvánként bemutatkozó férfi az első felvételen "kis barátomnak" szólítja vetélytársát, majd azt mondja: "Ezzel a címkeragasztással borzasztó hibát követtél el, akárcsak a szavazólap imitációval. Ezt elrontottad. Halihó." A második üzeneten már csalással vádolja ellenlábasát: "Az a barátságos ajánlatom, hogy a tapétaragasztóidat állítsd le, ha nem akarsz nagyon ráfizetni ezzel a csalásra. Jó tanácsként mondom ezt. Pá!"

III. kerületi polgármesterjelöltek/onkormanyzati/20020923iiikerulet.html?pIdx=2

"Ezt a két üzenetet október 15-én mondta a mobiltelefonom hangpostafiókjára a polgármester, minket gyanúsítva azzal, hogy plakátjaira Fidesz-feliratokat ragasztottunk" - állítja Bihary Gábor, aki tagadta, hogy bárki is a kampánystábjából ilyet tett volna. Szerinte a polgári körök vagy fideszesek tehették, mivel a kerületben a szocialista jelöltek plakátjait tépkedik le általában, míg a jobboldaliaké sértetlen.

A harmadik felvétel korábbi, augusztus 22-i. "Tarlós István vagyok barátom. Hallom, hogy sorra fenyegeted meg embereimet. Nagyon gondold meg, hogy mit csinálsz." Bihary Gábor szerint ekkor keveredett vitába a polgármester egyik munkatársával, amikor kétségbevonták, hogy a Centrum is őt támogatja. "Azóta kiderült, hogy nekem volt igazam" - tette hozzá az MSZP-s jelölt.

Tarlós István nem tagadta, hogy ő hagyta az üzeneteket. "Én nem fenyegettem Bihary urat, hanem arra figyelmeztettem, hogy a területi választási bizottsághoz fordulok, amiért az egyik szórólapjukon fideszes jelöltként tüntettek fel" - mondta Tarlós István, aki hozzátette: a választási bizottság el is marasztalta ezért az MSZP-t. A polgármester szerint nagyon rosszul állhat az MSZP-s jelölt, ha ilyen módszerekkel akarja őt befeketíteni.

"Tarlós István a hangüzeneteken visszafogta magát, mert a III. kerületi városháza folyosóin durva szavakkal szokott szólni munkatársaihoz, melyet tanúkkal is tudok igazolni" - mondta Bihary Gábor, aki az MSZP kerületi frakcióvezetőjeként áll kapcsolatban Tarlóssal. "A polgármester egyszer sem állt ki nyilvános vitára a választási kampány során, pedig a helyi tévétársaságok szívesen sugározták volna" - válaszolt az [origo] kérdésére a kihívó, aki hozzátette, hogy az Óbudai Polgári Társaság két jelöltnek közös fórumot rendezett, de arra sem ment el Tarlós.