Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Centrum párt elnöke szerint az önkormányzati választások után változás lesz a jelenlegi debreceni fideszes városvezetésben. Kupa Mihály szerint az ország több települését Centrum párti polgármester irányítja majd.
Vágólapra másolva!

A Centrum párt 1200 településen indít önkormányzati képviselőjelöltet, ötven településen állít kompenzációs listát és 30 helyen versengenek a polgármesterjelöltjei - közölte Kupa Mihály pártelnök kedden Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

Kupa elmondta: szinte valamennyi megyében állítottak jelölteket, kivéve ott, ahol a Centrumhoz tartozó civil szervezetek indulnak, mint például Somogyban, Tolnában, Baranyában vagy Nógrád megyében. Győr-Moson-Sopron megyében egyáltalán nincsenek jelöltjeik, ott ugyanis - mint fogalmazott - "lenyúlták a jelöltjeinket, zömmel a polgári összefogás".

A pártelnök megítélése szerint több helyen lesz polgármesterük, s az önkormányzati választások után a Centrum - a két blokkot tekintve - országosan a harmadik helyen végez. "Debrecenben a világ mozdulni fog vasárnap" - utalt Kupa Mihály arra, hogy megítélése szerint változni fog a jelenlegi fideszes többségű önkormányzat is, ahová biztosra veszi, hogy pártja képviselői is bekerülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről