Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kedvezménykártyát ígérnek Egerben is

Vágólapra másolva!
A jobboldali pártokat is tömörítő Szövetség az Egriekért jelöltjei kedvezményes szolgáltatások igénybevételére jogosító csipkártya bevezetését tervezik, jelentették be a szövetség képviselői pénteken. A kormánypártok ezzel szemben fejlesztési programokat ígérnek és a miniszterelnökkel kampányolnak.
Vágólapra másolva!

Eger lakóit kedvezményekre jogosító csipkártyát vezetne be választási győzelme esetén a jobboldali pártokat és szervezeteket tömörítő Szövetség az Egriekért (SZE) összefogás. Löffler Erzsébet, a SZE polgármesterjelöltje a pártszövetség pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az "Eger kártyát" a város minden lakója megkapná. Korábban hasonló kedvezménykártya bevezetését ígérte Schmitt Pál főpolgármester-jelölt is.

Nézze meg az [origo] választási oldalát/onkormanyzati/index.html

A kártyát felmutatók 10-20 százalékos kedvezménnyel vehetnék igénybe a tömegközlekedést, a település sportlétesítményeinek a szolgáltatásait, illetve a fizető parkolóhelyeket. Löffler elképzelhetőnek, nevezte, hogy a várostól függetlenül működő magánvállalkozásokkal is szerződést kötne az önkormányzat a kedvezmények kiterjesztése érdekében.

A sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, az SZE önkormányzati képviselőjelöltje elmondta: a csipkártyát azért kívánják bevezetni, mert a város lakói a kampány során kifogásolták, hogy a közszolgáltatások ára 10-15 százalékkal magasabb, mint az országos átlag.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a számítások szerint, a közel 60 ezer lakosú település 10 milliárd forintnyi költségvetéséből 60-75 millió forint ráfordítást igényel a kedvezménykártya bevezetése. Az SZE képviselői úgy vélik, hogy a rendszer ezután már önfenntartóvá válhatna, mert szerintük az olcsóbb szolgáltatásokat többen veszik majd igénybe.

A szocialista városvezetés eközben a miniszterelnökkel kampányol. Az
önkormányzati választási kampány keretében október 1-jén Egerbe látogat Medgyessy Péter, aki a városi sportcsarnokban tartott nagygyűlésen találkozik a választókkal. A kormányfő látogatása alkalmával hivatalosan bemutatják az MSZP és az SZDSZ közös képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét.

Nagy Imre, a város jelenlegi polgármestere, MSZP-s parlamenti képviselő, aki párton kívüliként az MSZP és az SZDSZ jelöltjeként újra indul a poszt elnyeréséért, a sajtótájékoztatón úgy vélekedett: előnyt jelent a település számára, hogy országgyűlési képviselőként közvetlen kapcsolatokat tud fenntartani a kormányzattal.

Nagy programját ismertetve elmondta, hogy kiemelt területként kezeli a várost az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út megépítését, illetve a kórház rekonstrukcióját. Olyan programok kidolgozását is tervezi, amelyek segítségével a település felhasználhatja az európai uniós csatlakozást követően a közösség támogatási forrásait. Példaként említette a Város a város alatt elnevezésű elképzelést, amelynek megvalósításával az egri pincerendszerben idegenforgalmi látványosságokat, konferenciaközpontot és mélygarázst alakítanának ki. Fontosnak nevezte ugyanakkor a megkezdett lakásépítési és útfelújítási programok folytatását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről