Lakásokat ígér Szombathelyen a Fidesz-MDF

Vágólapra másolva!
Választási sikerük esetén a Fidesz-MDF közös jelöltek azt ígérik: 400 bérlakásra várót juttatnak új otthonhoz, és nem emelik a távhődíjakat. Emellett folytatni kívánják a játszótér- és parképítési programot, melynek keretében 17 sportpályát akarnak megépíteni, valamint 300 új padot helyeznek ki közterületre.
Vágólapra másolva!
Önkormányzati választások/onkormanyzati/index.htmlSzombathely/onkormanyzati/20020920szombathely.htmlKampánytémák, jelöltek

A Fidesz-MDF jelöltjei a következő ciklusban 500 millió forinttal segítenék a megyei Markusovszky kórház fejlesztését, határozott szándékuk a városi sportcsarnok és a színház megépítése, az ehhez szükséges önkormányzati önerő előteremtése. Terveik szerint folytatják majd Szombathelyen a jelenlegi önkormányzat által megkezdett utcafelújítási programot, szorgalmazzák és segítik a várost elkerülő út tovább építését.

A két párt programjában szerepel még a város munkahelymegtartó képességének növelése, emellett tárgyalni kívánnak a Szombathelyen lévő multinacionális cégekkel arról, hogy milyen az önkormányzat által adható kedvezményekre lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása után ne vigyék el üzemeiket a vasi megyeszékhelyről. Víg Gábor képviselőjelölt közölte: nem tervezik az iparűzési adó emelését.

Rettegi Attila, a Fidesz szombathelyi szervezetének elnöke elmondta: a Fidesz-MDF szavazóinak fontos tudniuk, hogy a magukat szintén jobboldalinak nevező választási szövetségek, mint például a Pro Savaria Egyesület, nem tartoznak a jobboldalhoz. Mindezt annak kapcsán mondta el, mert az egyesület polgármesterjelöltje, Prugberger Emil jelenlegi alpolgármester korábban a polgári oldal képviselője volt, a Fidesz helyi elnöke szerint most azonban új politikai irányvonalat választott. Hozzáfűzte: a Fidesz-MDF polgármesterjelöltje Szabó Gábor jelenlegi polgármester. Megjegyezte: a Prugberger Emil visszalépéséért indított aláírásgyűjtést nem a Fidesz indította, de egyetértenek azzal, mert szerintük a Pro Savaria jelöltje a "baloldal malmára hajtja a vizet".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!