A Fradival akart kézilabdázni a román női válogatott

Szucsánszki Zita, FTC, kézilabda
Szucsánszki Zita, FTC, kézilabda
Vágólapra másolva!
A 2002-es sepsiszentgyörgyi, majd a 2006-os székelyudvarhelyi látogatása után ezen a héten ismét Erdélyben készül a Ferencváros női kézilabdacsapata. Elek Gábor együttesével még a riói olimpiára készülő román női válogatott is meg akart mérkőzni.
Vágólapra másolva!

Nem először tölti felkészülési idejének egy részét Háromszéken a Ferencváros női kézilabdacsapata, 2002-ben, még Németh András irányításával vívott emlékezetes mérkőzéseket Erdélyben, de négy évvel később ellátogatott Székelyudvarhelyre is.

A csapat idén ismét Sepsiszentgyörgyöt választotta egyhetes edzőtáborozása színhelyéül, az Elek Gábor vezette zöld-fehérek csütörtökön este az EHF-kupában érdekelt brassói Corona ellen játszanak edzőmérkőzést a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Szucsánszki Zita Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Kronika.ro beszámolója szerint a riói olimpiára készülő román válogatott is bejelentkezett egy edzőmérkőzésre, azonban Elek Gábor ezt nem vállalta be, arra hivatkozva, hogy még nagyon az elején tartanak a felkészülésnek, míg az amúgy is a világ egyik legjobb csapata, a román válogatott ebben jóval előttük jár.

Viszont a tervek között szerepel az, hogy a Sepsi SIC most formálódó női kézilabdacsapatával egy közös edzést is tartsanak, amelyet a szentgyörgyi közönség is megtekinthet. A szurkolók legnagyobb örömére a szervezők lehetőséget biztosítanak arra is, hogy kedvenceikkel találkozhassanak egy szurkolói est keretén belül, amelyre szerdán este 7 órától kerül sor a Bertis Pubban.

A keretből két játékos fog hiányozni: a holland Danick Snelder és a spanyol Nerea Pena, válogatottjaikkal az olimpiára készülnek. Rajtuk kívül mindenki más a csapattal tart, köztük az újonnan leigazolt Bíró Blanka válogatott kapus és a Győrből érkező Kovacsics Anikó.