Leszállt az aranygép, hazatértek a riói hősök

magyar csapat, olimpia, rio, aranygép
Budapest, 2016. augusztus 24. A magyar olimpiai csapat tagjai, miután megérkeztek a Rio de Janeiró-i nyári olimpiáról a Liszt Ferenc-repülőtérre 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szerdán reggel 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten.

A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltóvízsugárral fogadták a repülőgépet.

A galériáért kattintson a képre! Forrás: Mudra László - Origo

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren került sor – ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ül –, hanem

a Syma-csarnoknál, ahol a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lépett.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.