Az oroszok szerint az övék a legtisztább riói csapat

Rio de Janeiro, 2016. július 29. Az orosz olimpiai csapat tagjai megérkeznek a Rio de Janeiró-i Nemzetközi Repülőtérre 2016. július 28-án. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik. Az orosz doppingbotrány miatt a 387 fős csapatból legalább 107 sportolót eltiltottak az olimpiai versenyzéstől. (MTI/EPA/Yonhap)
Vágólapra másolva!
Megérkeztek a riói olimpiai faluba az orosz küldöttség tagjai, akik szemmel láthatóan jókedvűek, és a delegáció vezetője sem veszítette el a humorérzékét.
Vágólapra másolva!

"Csak annyit mondhatok, Oroszországban soha nem volt államilag irányított doppingprogram. Nálunk zéró tolerancia van a doppingban.

- mondta az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke, Alexander Zsukov, aki vagy humoránál van, vagy azt a feladatot kapta, hogy minden lehetséges módon ágáljon az orosz sportolók kizárása ellen.

Egyelőr nem lehet tudni, hány orosz sportoló vesz részt az olimpián, Zsukov is csak annyit mondott, "legalább 250-en biztosan lesznek. Erős csapatunk lesz, az orosz sportolók a világ szűk elitjének tagjai, akik rengeteg dicsőséget szereznek majd a hazájuknak."

Az előörs már Rióban van Forrás: MTI/YONHAP/Yonhap

A sportági szövetségek egymás után jelentik be, elfogadják-e az oroszok olimpiai szereplését. A röplabdaszövetség javaslata már a bizottság előtt van, míg 11 bokszoló, három teakwondós és három asztaliteniszező pénteken tudja meg, ott lehet-e a riói játékokon [via Guardian]