Sült bogárból is megárt a sok

Vágólapra másolva!
Kabócasülttől lett rosszul egy torkos férfi az Egyesült Államokban. Csaknem harminc bogarat sütött meg - fokhagymával és bazsalikommal fűszerezve -, és be is falta főztjét, ám olyan heves allergiát váltott ki az étek, hogy kénytelen volt orvoshoz sietni.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Az Egyesült Államok keleti felén néhány államban kabócák milliárdjai bukkantak fel az idén. Néhány újság a bogarak ízletes voltát méltatta, és receptekkel is szolgált elkészítésükhöz a különlegességeket kedvelő bátrabbaknak.

A pórul járt férfi asztmás, és allergiás a rákokra és kagylókra is. Az orvos antihisztamint, adrenalint és szteroidokat adott be neki, két órán át megfigyelés alatt tartotta, majd pedig hazaengedte.

A kabócaflekkenjétől rosszul lett férfi orvosa szerint a lapoknak fel kellett volna hívniuk a figyelmet arra is, hogy akadhatnak olyanok, akik számára életveszélyes egy kiadós kabócavacsora. Jó példaként említette azt a kabóca-szakácskönyvet is, amelyet a Maryland Egyetem entomológiai intézete adott ki: ez még a kabócagombóc elkészítésének módjával is szolgál, és figyelmezteti olvasóit, hogy evés előtt konzultáljanak orvosukkal. A legjobb megoldás persze az lenne, ha a bogarak kiírnák magukra: "Fogyasztásom előtt kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!"

Ajánlat:

Tom Cruise, az ősz hajú gyilkos
Száguldozó sztárok
Félelem és reszketés a hullámvasúton
A Szex és New York hősnője tudja a titkot
Hírességek bizarr fagylaltja