Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A sajtkultúra standjánál minden délután sajtmester mesél a sajt történetéről, készítésének csínjairól és bemutatja a sajtok sokszínűségét is. A Sajtkultúra délutánján Sajt az életem címmel nézheti meg a közönség színészeink játékát, amelyet egy sajtos Ki mit tud? követ. A délután kiemelt eseményeként a Magyar Sajtklub ünnepélyes keretek között ismert közéleti személyiségeket avat tiszteletbeli sajtklubtagokká, a közönség pedig az óriás Karaván, illetve Tihany Camembert sajtokat ízlelheti meg a rendezvény záróakkordjaként.

A Boregyetem egyik legfontosabb eseményeként dr. Csizmadia András a sajt és bor kapcsolatáról mesél a közönségnek, amely a gyakorlatban is megtapasztalhatja, hogy miért illik az egyes sajtokhoz éppen az előadó által ajánlott bor. A Boregyetem másik érdekessége lesz dr. Szamosi Tamás orvos, táplálkozástudományi szakember a sajt és az egészség kapcsolatáról szóló előadása, amelyből többek között az is kiderül, hogy hogyan kapcsolódik össze a sajtfogyasztás a fogszuvasodás elleni küzdelemmel.

A gyerekeknek szóló programok közül az elsőként Kemény Henrik bábelőadásában Vitéz László küzd meg a sajtlopókkal, ezután a Térszínház vidám, sajtos meséivel kedveskedik a gyerekeknek. Borbás Mária sajtos vetélkedőjében pedig kicsik és nagyok mérhetik össze erejüket sajttudásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!