Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Augusztus 15 és 20 között Minden Magyarok Nemzetközi Táncdalfesztiváljának ad otthont a város. Ezzel szinkronban rendezik meg a Végvári Borünnepet is.

Élménygazdag pihenés, nyugalom, ugyanakkor változatosság, a gyógyforrásokból táplálkozó Várfürdő és színes kulturális élet várja a látogatót, aki ebbe a 35 ezres lakosú kis városba látogat. A Budapesttől 220 km-re fekvő Gyula gyorsan, kényelmesen elérhető autóbusszal, vonattal, autóval, vagy repülőgéppel. A városra jellemző a történelmi hangulat, mivel már a XIV. században kiemelkedett a környék települései közül. Ebben az időben épült Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára, amely ma is a város jelképe, s a nyaranta megrendezésre kerülő Gyulai Várjátékok helyszíne, ahol vetekszenek egymással a fények és a színek. S ami még jellemző? Sok napsütés, tiszta égbolt csodálatos vegetáció, a várost átszelő hangulatos folyó, vendégszerető emberek, kitűnő tájjellegű konyha, azaz minőségi szabadság - reális árakért. Kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való szórakozási lehetőséget, a kulturált szomjazók éppúgy, mint a sportolni vágyók, a természetkedvelők, a vadászni szándékozók, a gyógyulást keresők.

A Stella Artois által szponzorált Várjátékokra július 25 és 28 között kerül sor. Középkori lovagi torna, koncertek, vetélkedők várják a vendégeket, de lesznek egyéb szórakoztató programok a is Várkertben; az Agility Kupa pedig a kutyák szépség-, ügyességi- és tóátúszó- versenyét jelenti.

Forrás: --