Színes függönyfoltok

Vágólapra másolva!
A függönyök otthonossá, meghitté teszik otthonunkat, de a hagyományos drapériázási mód néha már-már unalmas. Lakásunk arculatát azonban könnyedén megújíthatjuk, merész, érdekes ötleteket használva fel az ablak függönyözésére.
Vágólapra másolva!

Rétegesen összerakva

Miért kell az ablakot feltétlenül egy, maximum két ugyanolyan színű függönnyel díszíteni? Mi van, ha egyszerre többet használunk? Ebben az esetben a függöny pontosan négy különböző színű szövetből áll, amelyek padlótól plafonig befedik az ablakot. A három világos, egymással színben harmonizáló függöny pamutból, a negyedik pedig sima, nem fényáteresztő szürke szövetből készült.

Forrás: HomeGarden

Az ablakot és a teraszajtót teljesen befedő szürke függönyt csak este szokták behúzni a tulajdonosok, amikor teljesen el szeretnék sötétíteni a szobát. A függönyök mindegyike külön függönytartó rúdhoz van erősítve, alsó részük pedig vékony alumíniumrudacskával van rögzítve, hogy a könnyű fátyolanyagokat ne lengesse a szél.

Ízléses és szép

Még egy "réteges" változat a konyha-étkező számára. Ebben az esetben azonban már csak három különböző színű szövetből áll a kompozíció, így természetesen karnisnak is háromnak kell lennie.

Forrás: HomeGarden

A függönyök színe bármilyen lehet, de ebben az időszakban a leginkább ajánlottak a világos, nyárias árnyalatok.