Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ünnepi gyertyák gyöngyökből

Vágólapra másolva!
Soha ne dobjuk a szemétbe a ruháról leszakadt gyöngyöket, hiszen gyönyörű dolgokat lehet belőlük készíteni. Mi most gyertyatartókat díszítettünk fel színes üveggyöngyökkel.
Vágólapra másolva!
Forrás: HomeGardenForrás: HomeGardenForrás: HomeGarden
1.2.3.

1. A képen látható módon felfűzhetők vékony drótra (a forma kötetlen), belsejébe pedig gyertyát helyezve hangulatos dekorációt kapunk.

2. Hajlítsunk meg egy vastagabb drótot szív alakúra, majd vonják be ezüstszállal vagy valamilyen vékonyabb dróttal, amelyre előzőleg apró gyöngyöket fűztek. Alsó részéhez erősítsünk alumínium-tartós gyertyát.

3. Díszítsünk egy közönséges poharat gyöngyökből és drótból font "páncélinggel". A középen elhelyezett gyertya pici lángja átsejlik az átlátszó gyöngyszemeken, csillogó-szikrázó csodává változtatva azokat. Még jobb, ha ezek színe harmonizál az asztalterítő színével.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGardenForrás: HomeGarden
4.5.6.

4. A gyertya az újévi dekoráció egyik fontos eleme. Töltsünk meg egy edényt díszhomokkal, üveggyönggyel, illetve festett kavicsokkal. Ezután helyezzünk el benne sok apró mécsest, és máris kész a dekoráció.

5. A gyümölcs-gyertya rendkívül hangulatos és szép megoldás. Különösen, ha melléje egy zöld fenyőágat is fektetnek. A narancshéjba helyezett mécses nemcsak különleges, de illata is fenséges.

6. A csillag alakú tartóban kecsesen nyúlik a magasba a viaszgyertya. Ilyen díszítésből elég egy-kettőt tenni az ünnepi asztalra, hiszen szerényen hivalkodó; melléje tehetünk apróbb mécseseket.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden
7.8.

7. Az ünnepi hangulat remek kiegészítői a természetes fenyőágakkal és fenyőtobozokkal díszített, fatörzsekre erősített gyertyák.

8. A vörös gyertya és vörös tőzegáfonya kombinációja minden egyszerűsége mellett lélegzetállítóan szép. Az ötletet más "formákban" is lehet tálalni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről