Egy dilis szöszi Kaliforniából

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gwen Stefani 1969. október 3-án született a kaliforniai Orange megyében. Eric, Todd és Jill testvéreivel együtt az akkor népszerűvé váló ska és punk zenén nőttek fel, amely legerősebb befolyással a zenei életre a dél-kaliforniai régióban volt.

A No Doubt együttest, amely később meghozta Gwen számára a sikert, a bátya, Eric Stefani alapította 1987-ben, barátjával, John Spencerrel együtt. Eric felkérte az állandóan pörgő, energikus húgát, Gwent, hogy legyen Spencer mellett vokalista a csapatban. Később Tony Kanal is beállt az együttesbe, és a trió egyre népszerűbb lett a helyi zenei klubokban. 1987-ben Spencer öngyilkosságot követett el, és a helyébe Gwen lépett, aki ezentúl a csapat énekese lett.

Forrás: MTIForrás: MTI

Mindeközben Gwen leérettségizett, és a kaliforniai Fullerton Főiskolán folytatta tanulmányait. Ügyesen kellett zsonglőrködnie ahhoz, hogy a zenélésnek, a tanulásnak és Tony Kanallal kialakult kapcsolatának is eleget tudjon tenni. 1989-ben két új csapattag lépett a No Doubt együttesbe, a gitáros Tom Dumont és a dobos Adrian Young. Mivel a No Doubt együttes számottevő rajongótábort vonzott, energikus élő fellépéseiknek köszönhetően, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea készített egy demofelvételt a No Doubt számára, amelynek következményeként az Interscope Records lemezkiadó szerződést kötött velük.