A legdivatosabb amerikai egyetem

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A tekintélyes lap azért választotta a Greenwich Village-ben álló egyetemet, amelynek padjait egykor többek között Woody Allen koptatta, mert iránymutató tud lenni mindenféle típus divatjában, "akár művészekről, akár üzletemberekről, sportolókról, punkokról, hippikről vagy könyvmolyokról van szó". "A járdák olyanok, mint a kifutók" - jelentette ki az egyetem egyik hallgatója a lapnak.

A második helyet a washingtoni Howard Egyetem kapta meg, ahol "a diákokból önbizalom árad, tudják, merre tartanak". A harmadik helyen a texasi Déli Metodista Egyetem végzett, mert ott a diákok "ugyanolyan könnyen idézik a város legújabb butikjainak neveit, mint bármelyik helyi divatszakíró".

Első ízben készült ilyen divatlista az amerikai egyetemekről, de vélhetően nem utoljára, mert Bridget Foley főszerkesztő szerint az egyetemisták kulcsfontosságúak a divatipar szempontjából. "Mivel már van pénzük, ők a közeljövő első számú fogyasztói - mondta Foley a Reuters-nek. - Belőlük kerül majd ki a divatipar új hulláma, mind alkotói, mind üzleti szinten."