Luca-napi adakozás a televízión keresztül

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Aranyág Alapítvány
A Milka-tehén szaloncukorral kínálgatta a kis betegeket a Madarász utcai Gyermekkórházban

Az Aranyág Alapítvány évről évre több tízmillió forintot gyűjt össze, és ad tovább különféle kórházaknak és beteg kicsinyekkel foglalkozó alapítványoknak. Donáth László evangélikus lelkész szerint - aki a kuratórium elnöke - hihetetlenül fontos szerepük van a civil társadalom tagjainak a gyermekegészségügy támogatásában. "Így advent idején illő, hogy a gyermekekért is csendüljenek a harangok. Ilyenkor föltámad az emberekben a vágy: adni, jótékonykodni akarnak" - mondta.

1995 és 2001 között több mint 260 millió forintot utaltak át az alapítvány számlájára. Az idei év során összesen 47 intézmény és 7 egyéb pályázó kapott az Aranyágtól támogatást, összesen több mint 46 millió forint értékben.

Pénzbeli támogatást csak intézményeknek juttatnak

"Tudomásul kell venni, hogy napjainkra az adakozás is a piac részévé vált. Ezért az Aranyág Alapítvány sikeres működtetéséhez marketingre van szükség, és ennek a munkának alappillére az évente kétszer jelentkező televíziós műsor" - mondotta Gellért Kiss Gábor. A gyermekek ruhákat, játékokat, az intézmények pedig pénzbeli támogatást kapnak.

Az újonnan beszerzett kórházi műszerek évente hozzávetőleg 30 000 gyermek gyógyítását teszik lehetővé a támogatott kórházakban és klinikákon. Az óvodáknak, iskoláknak, gyermekotthonoknak és fogyatékosokkal foglalkozó egyéb intézményeknek nyújtott anyagi segítség évente mintegy kétezer gyermek fejlesztését, gondozását teszi lehetővé.

Az Aranyág Alapítvány honlapjahttp://www.aranyag.hu/Segítsünk egy beteg kislánynak!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25582

A Madarász utcai Gyermekkórház azt tervezi, hogy bevezeti a hozzájuk tartozó egészségügyi intézményekben az újszülöttek objektív hallásvizsgálatát. Az ehhez szükséges vizsgáló készüléket az Aranyág Alapítvány támogatásával szeretnék megvásárolni. Idővel valamennyi kisbaba részt vehetne ezen a szűrésen, így az újszülött korban fölfedezett halláskárosodások jó része ilyenkor még gyógyítható.