Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Audrey Hepburn fiai visszakövetelik anyjuk hagyatékát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Az amerikai posta 2003-as Hollywoodi legendák bélyegsorozatának egy darabja

A sztár 30 éven keresztül élt ebben a csendes kis faluban, amely csupán 1683 lelket számlál. Az Audrey Hepburn Pavilion elnevezésű kiállítást, amely a színésznő emléktárgyaiból áll, 1996-ban nyitották meg, ebben a hónapban viszont bezárni készül kapuit. A színésznő fiai, Sean Ferrer és Luca Dotti visszakövetelik a falutól anyjuk hagyatékát mondván, a falu vezetősége kommerszé tette az Audrey Hepburn nevet, olyan módon, ami már zavarná anyjukat.

A falubeliek állítják, hogy Sean Ferrer azért záratja be a kiállítást, mert túl szerénynek tartja, és az a mód, ahogyan a falu népszerűsíti a Hepburn-emlékhelyeket és emléktárgyakat, nem egyezik a Ferrer által elképzeltekkel. "A miénk csupán egy kis vidéki kiállítás volt"- érvelt Tolochenaz polgármestere, Francois Girard. Ferrer szerint a falu vezetősége mindent megpróbált, hogy kihasználja az anyja nevéből származó előnyöket: egy utcát Avenue Audrey Hepburn névre akartak átkeresztelni, a temetőben pedig, a színésznő sírjánál nyíl mutat a kiállítás irányába. "Így imádta a falut, ahogyan van. Nem szeretné, ha megváltoztatnának valamit is a faluban, ami több mint száz éve ugyanúgy néz ki, nem szeretné, hogy hollywoodizálják a falut" - nyilatkozta Sean Ferrer.

Audrey Hepburn fotógalériahttp://glamournet.com/legends/audrey/gallery/gallery.htmlAudrey Hepburn Pavilion http://www.geocities.com/audreyhepburnunicef/pavilion.html

A falu vezetősége nevetségesnek tartja Ferrer érveit, azt állítván, hogy a falu semmilyen úton nem jut anyagi előnyökhöz Hepburn nevén keresztül. 1996-os megnyitása óta csupán 27 000 látogatót fogadott a kiállítás, ami napi átlag 14 látogatót jelent. A tárlatot támogató Svájci Audrey Hepburn Alapítvány 253 000 dollárt adományozott gyerekek megsegítéséért működő szervezeteknek, amely összeg a belépőkből és souvenirekből származik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről