Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemcsak szép, egészséges is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az otthoni béke mindenekelőtt

Forrás: HomeGarden
Porada Convivio asztal

Zaklatott, hajszolt életünkben a családi asztal az otthon békéjét jelenti. Itt beszéljük meg gondjainkat, örömünket - így nem csoda, hogy hangulata meghatározza az egész enteriőrt. Az olasz Porada asztalok fából készülnek, jellemzőjük az egyszerű vonalvezetés, letisztult design.

Tervező: Marconato és Zappa

Mit várunk el egy konyhától?

Forrás: HomeGarden
Varenna Alea konyha

Funkcionalitást? És a formák összhangját. Mindezek kifejezhetők a színekben, a kidolgozottságban, a designban. Új ötletekkel kísérletezni, modern háztartási gépekkel felszerelnia a helyiséget, miközben a magas minőséget tartjuk szem előtt. A Varenna kollekció személyre szabott kivitelezéseiben mindenki megtalálja a személyiségéhez illő darabokat. Hódít a minimalizmus, melynek egyik darabja az Alea konyha variálható alumínium elemekkel.


Forrás: HomeGarden
Flou ágyak "Favignana"

Matracok az egészség jegyében

Az egészség alapja a pihentető, regeneráló alvás. Rendkívül fontos ágyunk minősége, kialakítása.

Semmi kétség, ezen kívánalmaknak tökéletesen megfelelnek a Flou Nathalie kollekciójának modelljei, melynek matracai egészségvédő és gyógyító hatásúak.

A kollekciót Vico Magis Tratti tervezte.

Forrás: HomeGardenMozaik bútorok

A lakberendezés során bátran nyúlhatunk mindazon anyagokhoz, melyeket ismerünk, és szépségük, ritkaságuk, színük, mintázatuk megragadja fantáziánkat. Szinte se szeri, se száma mindazon anyagoknak, melyeket már idáig is felhasználtak a lakberendezők. Az olasz Akomena mozaikból készít bútorokat, melyek visszahozzák otthonunkba a középkor hangulatát.

Felfújható fotel fiataloknak

Forrás: HomeGarden
Zanotta "Blow" fotel

A fotelek készítői már a 60-as évek végén kitaláltak egy olyan felfújható PVC fotelt, mely napjainkban is sok otthonban megtalálható. Zanotta meghatározása szerint azért emberközpontú, mert formátlansága, hajlékonysága lehetővé teszi, hogy hozzáidomuljon bárkihez, aki helyet foglal benne. Az alkotók tehát mindig is némi poétikai felhanggal igyekeztek tervezni: érezze csak úgy a felhasználó, mintha ő maga is a bútor része lenne.

Tervezők: De Pas, D'Urbino, Lomazzi & Scolari

Ha Olaszország, akkor elegancia

Forrás: HomeGarden
Cassina fotel "LC2"

Ha Olaszországról beszélünk, a kötelezően ismert építészeti nevezetességek után valószínűleg mindannyian megemlítjük az olasz divatot és az olasz design kultúrát. Kevés olyan ország létezik a világon, ahol az ipari formatervezés és a divat a nemzeti identitás kifejezőeszköze, a nemzeti büszkeség tárgya. Az igényes tárgy- és formakultúra a mindennapi élet szerves része, olyannyira természetes, hogy a világon Olaszországban a legmagasabb az úgynevezett design tárgyak vásárlóinak köre.

Az LC3 névre keresztelt bőrfotel a Cassina modellje.

A cikkben bemutatott termékek, bútorok minőségéről, áráról, kérjük, tájékozódjon az üzletekben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről