Diszlexiás a svéd trónörökös

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumA diszlexiát és diszgráfiát édesapjától, Károly Gusztáv uralkodótól örökölte. - Már az általános iskolában is szenvedtem, ahol nagyon bántó dolgokat hallottam. Képtelen voltam írni és olvasni. A betűk ugráltak előttem, és mindenki kinevetett - elevenítette fel régi emlékeit a 25 éves hercegnő, aki azt is elmondta, hogy testvérei, Károly Fülöp és Madeleine is ugyanezzel a problémával küzdenek.

A hercegnő írási és olvasási gondjai ellenére a Yale Egyetemen tanult történelem és politológia szakon. Jelenleg a trónörökléssel járó kötelezettségek elsajátításán dolgozik: gyakorlati és elméleti leckéket vesz uralkodásból.

Nem is olyan könnyű a hercegnők élet, mint ahogy sokan gondolják. 1997-ben Viktória anorexiában szenvedett. Pszichés eredetű kóros soványsága miatt az Egyesült Államokba utazott, ahol egy éven keresztül kezelték. Akkor a királyi ház közlönyben értesítette a svéd lakosságot a trónörökös egészségügyi problémájáról. Viktória most úgy döntött, hogy személyesen kívánja felfedni betegségét a nyilvánosság előtt.

Svéd királyi honlaphttp://www.royalcourt.seDiszlexia, diszgráfia, diszkalkúliahttp://dyslexia.civilport.hu/Speciális tanulási nehézségek oldala

A svéd sajtó azt híreszteli, hogy a hercegnőnek komoly udvarlója van, aki nem más, mint Daniel Westling, Viktória személyi edzője. A hercegnő azonban nem kívánt erről az ügyről részletesen beszélni, csak annyit tett hozzá, hogy nagyon sok barátja van, akivel szívesen tölti együtt az idejét. Leendő férje nem lehet akárki, ugyanis a házassághoz ki kell kérnie édesapja, Károly Gusztáv király és a svéd parlament beleegyezését. Viktória megígérte az egybegyűlteknek, hogy, ha megtalálja az igazit, idejében közölni fogja a nyilvánossággal.