Otthon piros és narancs ecsettel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Délre költöztem, s ezer oknál fogva belevetettem magam a munkába. Ha másfajta fényt akarunk látni, ha azt hisszük, hogy a természetet világosabb ég alatt látjuk, akkor pontosabb elképzelést alkothatunk magunknak arról, hogy miként éreznek és rajzolnak a japánok, s végül erőteljesebbnek látjuk ezt a fajta napot"- írja Van Gogh, Arles-ba költözéskor, 1888-ban.

Forrás: HomeGarden

Weinber Anita lakberendező lakását akkor is fény járja át, amikor nem süt be a nap. A meleg színek kavalkádjában szinte halljuk a babérlombú erdő susogását, és érezzük a ciprus illatát. Anita mediterrán otthona könnyű, tavaszi hangulatot idéző. "Nyár elején nem lehet semmi füllesztő és súlyos körülöttünk, minden arra inspirál, hogy vegyünk egy nagy lélegzetet."

Forrás: HomeGarden Forrás: HomeGarden

A monokróm színösszeállítást kedveli, aminek előnye, hogy erőteljes hatást mutat, ugyanakkor vigyázni kell, ne uraljon mindent maga körül. A textilek használata számára alapvető. Az oszlopokon textilbetétek, a boltívekről pink és szürke üvegfátyolszövet ereszkedik alá. Régi bizánci templomok képe ötlik föl bennem, ahol a színes kelimek nemcsak a földet és a falat borították, de az oszlopok közé is fölaggatták őket.

Forrás: HomeGarden

A súlyos kelmék hatását oldja, hogy azt különböző karakterű anyagokkal társítja. A kanapé narancsos ágytakaróját lenge üvegfátyolszövettel teszi könnyeddé. Így a statikus bútordarab lebegő hatást kelt. Az architektúrát is textilekkel hangsúlyozza, az ablakok köré is varrott betéteket helyez. Kibélel mindent: kőfalat, oszlopot. A keményebb anyagokat megpuhítja, a lágyakat fölizzítja.

Forrás: HomeGarden

A lakberendezőnő sokáig élt minimál térben, ami hűvös eleganciát sugárzott. Később azon kapta magát, hogy a letisztult enteriőr lassan kezd megtelni tárgyaival.
A színek és textilek mellett jellemző rá a növények, gyümölcsök, virágok használata. Almaszeletes függönye élő gyümölcsökből készült, a lakás legüdébb színfoltja.

Lakberendezés.huhttp://www.lakberendezes.comMediterrán lakberendezéshttp://www.westel900.hu/talalkozasok/3_03/16.htmlSzeretne modern lakást? Nincsenek ötletei? Ezek a könyvek segítenek:Korszerű lakberendezéshttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=42711%26tag=1Klasszikus és modern - Nemzetközi trendek a lakberendezésbenhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=44812%26tag=1

"Az élő zöld nagyon kell minden lakásba. Azokat a fás növényeket kedvelem, amelyeknek a lombja föléd bukik. A citromfa az egyik legpozitívabb kisugárzású, jelenléte nagyon megnyugtat. A zöldet lehet futtatni, akár egy függönyt, nőhet fölfelé, mint ég és föld közti létra, lehet mindenféle kaspóba és kimustrált cserepekbe ültetni. Kellemesek az apró kerek levelű növények. A kövirózsa gyönyörű, a nemes pozsgások majd kicsattannak az élettől. Figyelni kell rájuk, és a növények eldöntik, hol szeretnek élni."

Térelrendezésének további fő motívuma a fényteremtés. A fény minden változatát használja a terekben. A külső, természetes fények mellett gyertyák, kis lámpák, mécsesek adnak otthonunknak világosságot és meghitt hangulatot.

Gulyás Judit
Fotók: Werkműhely