Kézzel festett rajzfilmfigurák vására Londonban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Hölgyfórum A celluloidra festett jeleneteket lefotózták, és ezekből a képkockákból állították össze a rajzfilmet. A kiállítás anyaga a gyűjtők örömére megvásárolható, ám egyes képeket borsos áron kínálnak. A Hófehérke festett celluloidkockájának ára 15 000 dollár, a Dumbo egyik jelenete, amikor a kiselefánt elkeseredetten kapaszkodik édesanyja farkába, 8000 dollárért vásárolható meg, míg a Pinokkió egy kockájáért 7000 dollárt kell fizetni.

A gyűjtők azonban nem sajnálják a pénzt, hogy kedvenceik eredeti képeit megszerezzék. "Mindenki rajzfilmeken nőtt fel, legyen az Disney vagy Tom és Jerry, éppen ezért csodás dolog a falunkra akasztva látni a képet, amit az emlékeinkben élő film készítéséhez festettek. Ez olyan, mintha a gyermekkorunk egy darabját vásároltuk volna meg" - nyilatkozta Russel Singler, a galéria alapítója.

Dumbo, a kiselefánt honlapjahttp://disney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/dumbo/70-es, 80-as évek rajzfilmjeihttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=25843

A kézzel festett képek idővel egyre értékesebbek lesznek, főként, hogy manapság számítógépes technikával állítják elő az egyes jeleneteket. A digitális képek értéküket tekintve nem hasonlíthatóak össze az eredeti kézzel rajzolt munkákkal. Az utolsó kézzel rajzolt animációs film, a Hableány, a Disney stúdióból került ki 1989-ben.