Átlagosan negyed óra a szex

Vágólapra másolva!
Sok felmérés készült már arról, hogy hetente hányszor vannak együtt a párok világszerte, most azonban Kanadában azt vizsgálták, hogy átlagosan mennyi időt töltenek az ágyban a szerelmesek. Az eredmény elég kiábrándító.
Vágólapra másolva!

Mindössze tizenöt perc. Egy középkorú kanadai pár átlagosan csak negyed órát szeretkezik, legalábbis ezt derült ki egy potencianövelő szert gyártó cég felmérése szerint. A nem túl fényes végeredmény még nyomasztóbb, ha mellévesszük, hogy naponta öt-hat órát töltenek a szerelmesek tévézéssel, vagy a számítógép előtt. Ez az adat főleg a harmincas-negyvenes korosztályra jellemző, 55 év felett azonban változik a helyzet, itt a párok igyekeznek menteni a menthetőt. A megkérdezettek fele vallotta azt, hogy egy átszeretkezett éjszaka még az alvásnál is fontosabb.

Az idősek körében még a tévézés is csak előjáték, sokuk csak azért néz televíziót minden este, hogy valami erotikus műsorral fokozza harci kedvét az ágyban. A fiatalok körében ugyan gyakori a szex, akár naponta háromszor is ágyba bújnak kedvesükkel, de az időtartam nem sokkal több a fent említett negyed óránál, ami a nők esetében nem mindig elég. Szakértők szerint a szexuális élet elhanyagolása elsősorban a felgyorsult élettel és a sok stresszel magyarázható, emiatt az emberek nagy része az ágyban is türelmetlenebb lett. A kapcsolatok nagy része pedig azért megy tönkre, mert a párok nem foglalkoznak eleget egymással, nincs idejük erotikus játékokra, kényeztetésre, de gyakran még beszélgetésekre sem, amely során megtudhatnák, hogyan is tehetnék boldogabbá egymást a hálószobában.