Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egyre több az alvászavarokkal küzdő ember

Vágólapra másolva!
Egyre több ember szenved világszerte álmatlanságtól. A szakemberek szerint a felgyorsult életritmus és az állandó stressz okolhatóak elsősorban emiatt.
Vágólapra másolva!

Minden embernek szüksége van a megfelelő mennyiségű pihenésre, hiszen ennek a hiánya komoly veszélyt jelenthet az érintett egészségére. "Sikeresebb, boldogabb és egészségesebb az az ember, aki eleget alszik" - nyilatkozta egy német lapnak Göran Hajak professzor, a regensburgi egyetem munkatársa, aki szerint egyre több embert érint ez a probléma.

"Az általunk elvégzett felmérések azt mutatják, hogy minden harmadik ember alvászavarokkal küzd. A külföldön készült tanulmányok alapján nincsen ez másképpen a többi országban sem" - mondta Hajak professzor.

A szakember szerint nagyon fontos többek között, hogy állandó életritmust alakítsunk ki. Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy lefekvés előtt közvetlenül nem ajánlott enni, inni vagy cigarettázni. A szakember szerint például nem érdemes spórolni az ágyon. "Nagyon sokat számít a matrac minősége" - mondta Hajak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről