Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Maura női név a Mór névből származik, amely eredetileg a Maurus névből ered. Jelentése: Mór, szerecsen. A Maura nevet viselő nők nem mindennapi hölgyek. Mind személyiségükben, mind megjelenésükben képviselik a mai kor jellegzetességeit. Igazán különleges emberek, akik törekednek arra, hogy ne tartozzanak az átlagba, mindig igyekeznek a keretek, normák közül kitűnni.
Vágólapra másolva!

Természetesen ez leginkább az öltözködésükben, hajviseletükben vagy az általuk vallott elvekben nyilvánul meg. Örök újítók, akik nemcsak, hogy elégedetlenek a kor eredményeivel, és állandó változásokat szeretnének, hanem elégedetlenségüknek hangot adva, gyakran tesznek is a változásokért. A különlegesség, a szabadság vagy a függetlenség iránti vágyuk igen erős, ezért leginkább az a párkapcsolat való nekik, ahol megőrizhetik a függetlenségüket.

A párjuknak nagyon kell figyelni arra, hogy a birtoklás legkisebb gyanúja se merüljön fel a Maura nevet viselő hölgyben, mert amint úgy érzi, birtokolni akarják, abban a pillanatban menekülni akar. Az ilyen nevet viselő hölgyek mindig mást akarnak, mindig valami jobbat, mindig valami többet. Természetesen az elégedetlenség ezért folyton jelen lehet az életükben.

A párkapcsolat sarkalatos kérdés az életükben. Nagyon szeretnének tartós párkapcsolatot - amíg nincs. Mert amikor megtalálják szerelmüket, egy idő után úgy érzik, hogy korlátozva van a szabadságuk, és legszívesebben menekülnének. Ezért a Maura nevet viselő hölgyek olyan férfira vágynak, aki képes a percről-percre megjelenő újabb ötleteiért, vágyaiért lelkesedni, aki kedveli a barátait, azt a közösséget, ahova tartozik, és aki bármikor benne van őrültségnek tűnő dolgokban is. A párkapcsolat stabilitását annak különlegessége, a hagyományoktól eltérő megjelenési formája biztosíthatja.

A Maura nevet viselő hölgyek állandó tulajdonsága a változás. Ennek ellenére nem az alkalmazkodásukról, hanem a makacsságukról híresek. Nagyon határozott és kemény elveket vallanak, és éppen ezért nem is foglalkoznak mások véleményeivel. Egészen addig, ameddig meg nem tapasztalják az általuk vallott dolgok ellenkezőjét. Azokat a változásokat, amelyek kívülről érkeznének, elutasítják. Csak azokat a változásokat fogadják el, amelyet ők maguk kezdeményeznek.

A Maura nevet viselő hölgyek gondolkodását alapvetően a jobbítás motiválja, ezért igen érzékenyen érintik a szociális kérdések. Nagyon fogékonyak a nehézsorsú, elesett a társadalom perifériájára szorult emberek iránt, akik helyzetének megváltoztatása nagyon gyakran foglalkoztathatja őket, ezért minden olyan közösség vagy szervezet, ahol az emberek sorsának megváltoztatásáért, vagy jobbításáért dolgozhatnak, számukra megfelelő lehet.

A Maura nevű hölgyek tehát abszolút a mai kor hölgyei, akik a függetlenség, az egyenlőség hívei, akiket lelkesítenek a mai kor technikai vívmányai. Mivel állandó nyughatatlanság, megismerési vágy jellemző rájuk, ezért gyakran élhetnek külföldön, vagy lehet közük olyan szervezethez, közösséghez, amely tagjait különböző nemzetiségű emberek alkotják.

Pogonyi Edina

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről