A mindent eldöntő első pillanat

Vágólapra másolva!
Ha először találkozunk valakivel, akarva-akaratlanul véleményt formálunk róla. Az első benyomás olyan, mint egy lenyomat, amelyet mások elméjében hagyunk magunk után. Ez a lenyomat, ez a kép kapcsolatunk későbbi alakulását is döntően befolyásolja majd.
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázs-tervező, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Részletes információk Lyn de Gara különleges tanfolyamairól!

Sokszor tudattalanul negatív képet festünk magunkról, melyet később nehezen tudunk megváltoztatni. Aki aggódik az emberek véleménye, megítélése miatt, gondoljon arra, hogy mindenkinek hatalmában áll eldönteni, milyennek láttatja önmagát.

Az emberek az alapján alkotnak véleményt rólunk, hogy mi milyennek látjuk saját magunkat. Aki becsüli, értékeli önmagát és ezt ki is mutatja, azt a világ is becsülni és értékelni fogja. Környezetünk tükröt tart elénk: akit elutasít vagy lenéz a környezete, az minden bizonnyal önértékelési zavarokkal küzd, önmagát utasítja el és nézi le. Nem várhatjuk el az emberektől, hogy elfogadjanak, ha mi sem tudjuk elfogadni magunkat. Nem várhatjuk el az emberektől, hogy tiszteljenek, ha képtelenek vagyunk tisztelni és értékelni magunkat!

Forrás: --


Az első benyomás kialakításánál döntő szerepe van a megjelenésünknek, melynek minőségét elsősorban öltözködésünk határozza meg. A férfiak - különösen a hagyományos öltözködés hívei - lényegesen szűkebb stílus- és színskálán mozoghatnak, mint a hölgyek, akiket ráadásul nem csak a ruha, hanem a frizura és a smink is "öltöztet".

Aki kedveli a kényelmes, laza ruhadarabokat, könnyen lemond a sminkről és a frizura miatt sem tölt túl sok időt a tükör előtt, gondoljon arra, hogy mások szemében esetleg slamposnak, rendetlennek, igénytelennek tűnhet, legyen bármilyen ragyogó személyiség is egyébként!

Az érett nők gyakran bújnak fiatalos szerelésbe, hogy fiatalabbnak, divatosabbnak és modernebbnek látsszanak. De mivel társas lények vagyunk, nem csak önmagunknak öltözködünk. S ha évtizedekkel fiatalabbra maszkírozzuk magunkat, inkább öregebbnek fogunk látszani, és akár még nevetségessé is válhatunk az emberek szemében! Képzeljük csak el a nagymamát Piroska-jelmezben!

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy bizonyos számú kor fölött csak térdet takaró szoknyát és állig begombolt blúzt viselhetünk. Partin, baráti összejövetelen öltözködhetünk lazábban, bolondosabban, mint hivatalos fogadáson, üzleti megbeszélésen. Maradjunk mindig a jó ízlés határain belül, és ruhatárunkat ne a pillanatnyi divathoz, inkább személyiségünkhöz alakítsuk.

A külső-belső összhang érdekében olyan ruhadarabokat válogassunk össze, melyekben jól érezzük magunkat, és a környezetünk felé is olyan képet mutatnak, amely elvárásainknak megfelel.

Minden ruhának üzenete van. Amikor például fodros-bodros, szalagos, virágos romantikus stílus mellett döntünk, az emberek szemében gyerekesen ártatlannak, naivnak tűnhetünk. Ha fekete motoros bőrdzsekit viselünk, környezetünk nagy valószínűséggel kemény, lázadó fenegyereknek lát. Csak aki jól ismer, fogja tudni, hogy ki rejtőzik a "jelmez" mögött. Mindenki más azt a képet fogadja el, amelyet magunkról mutatunk, amilyennek láttatjuk magunkat.