Tüntessük el a szem alatti karikákat!

Vágólapra másolva!
Sok ember küszködik táskás, karikás szemekkel. Szerencsére elég sok módszer van arra, hogy javítsunk a helyzeten. Bár a szemek "karikásodása" részben örökölhető, bizonyos káros szenvedélyek súlyosbíthatják a helyzetet: dohányzás, kávé, szénsavas vagy koffeintartalmú italok, alváshiány vagy helytelen táplálkozás.
Vágólapra másolva!

Többségünk rabja legalább egy szenvedélynek a fentiek közül, de szerencsére van megoldás. Először is, használjunk olyan szemkörnyékápoló krémet, ami antioxidáns vitaminokat tartalmaz (pl. C-vitamint). Fontos a krémek rendszeres használata, reggel és este is.

A szem alatti táskák, karikák eltüntetésének leggyorsabb módja a korrektor vagy alapozó használata. Használjunk aranyozott alapú színt, ami pontosan egyezik a bőr színével, vagy egy árnyalattal világosabb. A szemkontúr-alapozó színét vásárláskor teszteljük, egy pöttynyit tegyünk az arccsontra. A leggyakoribb hiba, amit a korrektor/alapozó vásárlásakor elkövetünk, hogy túl világos színt választunk, abban a hitben, hogy az hatékonyabb lesz, ennek aztán pontosan az ellenkezője történik. És ne felejtsük el, hogy a táska, a sötét árnyalat az egész szem körüli területre jellemző, így az alapozó a szem körüli teljes területre alkalmazandó.
A krémet az ujjainkkal vagy finom szivaccsal kell fölkenni és eloszlatni. A bőrre kerülve a meleg testhőmérséklet hatására könnyebben kenhető lesz, mindezek után pedig használjunk finom púdert. Ha túl soknak érezzük a púdert, használjunk kisebb vattapamacsokat, hogy megszabaduljunk a feleslegtől.

A csillogó krém vagy a fehér csillogó ceruza, amit a szem belső sarka körül használunk (ami általában a legsötétebb terület) szintén enyhíti a karikás hatást. Végül nem tanácsos szemspirált használni az alsó szempillákon, hiszen ez még inkább kihangsúlyozza a szem alatti részt, illetve ettől még sötétebbnek tűnhetnek a karikák.

Plusz egy tippünk - Pakolás kimerült szemekre:
Reszelt nyers burgonyával borítsuk be a szem környékét, tíz percig hagyjuk rajta, majd mossuk le, és kenjük be a bőrt könnyű hidratáló zselével.