Grapefruitos sárgarépaleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
80 dkg sárgarépa, 2 db grapefruit, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, 1 dl tejszín, só, darált bors, 1 db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Szeleteljük fel vékony karikákra a meghámozott sárgarépát, tegyük egy nagy tálba. Csorgassunk rá egy decinyit a grapefruit kifacsart levéből, öntsük rá a mézet, daráljunk rá borsot, és hintsük meg sóval. Jó alaposan keverjük össze, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe. Tegyük forró sütőbe, ahol grill-fokozaton 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

Kanalazzuk a megsütött fűszeres répát - a kifolyt levével együtt - egy fazékba, öntsünk rá másfél liternyi vizet, majd tegyük fel főni. Ízesítsük a leveskockával, és közepes lángon főzzük negyed órán keresztül. Az elkészült leveshez öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk vele jól össze, majd kézimixerrel pürésítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Hámozzuk meg a grapefruitot - a fehér bőrét is vágjuk le éles késsel, hasítsuk ki a gyümölcsöt a gerezdek közül, és vágjuk egy centis kockákra.

Tálaljuk a forró levest leveses tálkákba, vagy a grapefruit kivájt hájába, tegyünk bele egy evőkanálnyit az összevágott gyümölcshúsból. Egy-egy teáskanál joghurttal és petrezselyem zöldjévell dekorálhatjuk.