Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mesés receptkönyvet nyertek!

Vágólapra másolva!
Mesehősök izgalmas kalandjai és kedvenc sütemény receptjei egy kötetben most jelentek meg először. A Nádszál Könyvek Kiadó újdonságában Dani és a fecskék története mellett ott találjuk a madártej leírását, ahogy Dani szereti, és a könyvből nemcsak azt tudjuk meg, hogy mi történt Holdanyó bálján, hanem azt is, hogy hogyan készül Holdanyó szedres túrótortája.
Vágólapra másolva!

A Mama mesék - mesés finomságok című könyv egy tervezett sorozat első kötete. A gazdagon illusztrált könyv olyan meséket tartalmaz, melyek nyomtatásban eddig még nem jelentek meg. A kötet minden egyes meséjéhez gyerekek által is könnyen elkészíthető sütemény receptje tartozik. A meséket Kerekesné Huszár Márta írta, a mesés finomságok elkészítésnek titkát Kelly Juli adta közre, az illusztráció Szunyoghy Viktória munkája.

A sorozat további, tervezett kötetiben a mesék mellett számtalan ötlet és praktikus tanács segíti a szülőket. A Mama mesék sorozat abban szeretne segíteni az elfoglalt szülőknek, nagyszülőknek, hogy több időt töltsenek a gyerekek és a meseszó mellett, együtt, játszva végezzék el a mindennapi ház körüli konyha, kerti tennivalókat, a sütést, főzést.

A következőkben egy mesét és néhány receptet olvashatsz a könyvből.

Süni Ünike almája

A nagy, kerek erdő szélén szép, terebélyes galagonyabokrok álltak. Ágaik között apró madárfészkek, a bokrok tövében pedig süncsaládok éltek, nagy békességben, mint a jó szomszédok.
Egy napfényes tavaszi reggelen Sün Samuéknál nagy esemény történt: megszületett a harmadik kicsinyük, egy gyönyörű kislány, aki az Ünike nevet kapta.
Ünike vidám, jókedvű kissün volt, és mindenki tudta róla, hogy nagyon jószívű. Segített Szellőcskének elaltatni a madárfiókákat, amíg a szüleik bogarakra vadásztak. Szellőcske az ágakat ringatta, óvatosan, nehogy lepottyanjon valamelyik madárfészek, Ünike pedig altatót énekelt.

Forrás: [origo]








Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről