Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Brit kertészek fejlesztették ki, és az angliai Tesco áruházakban augusztus harmadikától lesz kapható. A hagyma nem génkezelésnek köszönheti különleges tulajdonságait. Sokkal inkább a nemesítésnek és annak, hogy kénszegény talajon termesztik, így felére csökken annak a savnak a mennyisége, amely irritálja a könnycsatornát, a bőrt és az orrlyukat, amikor a hagymát megvágva a levegőbe jut.

A Supasweetet, amelyet kormánytámogatásból nemesítettek, fél kilogrammos csomagokban árusítják majd 99 pennyért. Steve Murrells, az áruházlánc termékigazgatója szerint a találmány több millió embernek jelent nagyszerű hírt. - Mérföldkő ez, mely hagymás ételeket jelez - könny nélkül. Sokan szenvedünk attól, hogy könnyezünk hagymavágás közben. Egyesekben viszont olyan erős reakciót vált ki, hogy sosem nyúlnak többet hagymához. Pedig a hagyma sok hagyományos étel alapja, amelyek most újra az asztalra kerülhetnek Supasweettel.