Rakottasan, betöltve, mártásnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Rakott sajtos penne

Hozzávalók: 40 dkg penne tészta, 10 dkg paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl tejszín, 25 dkg vitadam sajt (a német edami sajtok egyik típusa, kb. 20 százalék zsírtartalmú), 3 dkg vaj, őrölt gyömbér, só

Forrás: Magyar KonyhaA tésztát hagyományos módon kifőzzük, lecsepegtetjük. A paprikát, paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, fele részét kikeverjük a tejszínnel, sóval, őrölt gyömbérrel ízesítjük. Mindezt összekeverjük a tésztával, és vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajjttal, és aranysárgára sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 3180 kJ/760 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mőcsényi Zöldveltelíni

Rakott mozzarella

Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 20 dkg paradicsom, 1 evőkanál olajbogyó (magozott), 2 dkg vaj, friss kakukkfű, bazsalikom, 1 teáskanál KNORR Delikát ételízesítő

Forrás: Magyar KonyhaA megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot vékonyra szeleteljük, felváltva kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük. Rászórjuk a félbevágott olajbogyókat, meghintjük a friss, vágott kakukkfűvel, az ételízesítővel és bazsalikommal. Forró sütőben megsütjük.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2060 kJ/490 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Dörgicsei Sauvignon Blanc 2001


Töltött cukkinihajók

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 4 db cukkini, 30 dkg darált hús, 2 db tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt sajt, só, őrölt bors, őrölt kömény

A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, magházukat kivájjuk. A darált húst elkeverjük az egész tojásokkal, a finomra vágott vöröshagymával, a megmosott, szeletelt gombával. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Betöltjük a cukkini hajókba, meghintjük a reszelt füstölt sajttal, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 2020 kJ/480 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Etyeki Sauvignon Blanc 2001


Grillezett borjúkaraj goudával

Hozzávalók: 4 szelet borjúkaraj (kb. 16-18 dkg-osak), 20 dkg gouda sajt, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 1 zacskó grill fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, currypor, reszelt szerecsendió, só

Forrás: Magyar KonyhaA megmosott borjúszeletek mindkét oldalát meghintjük grill fűszerkeverékkel, kevés olajjal átkenjük, majd grillsütőben aranysárgára sütjük. Közben világos, vajas rántást készítünk, tejjel kiforraljuk, belereszeljük a gouda sajtot, kevés curryporral, reszelt szerecsendióval, az áttört fokhagymával, és kevés sóval ízesítjük. Tejszínnel dúsítjuk, alaposan kiforraljuk. Ezzel a mártással vonjuk be tálaláskor a borjúkarajokat. Zöldséges pennetésztával körítjük.

Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 2650 kJ/630 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Bátaapáti Talentum 2000


Gratinírozott spárga

Hozzávalók: 60 dkg spárga, 2 db tojás, 4 dl tejföl, 20 dkg Trappista sajt, 1 evőkanál Knorr Delikát ételízesítő, cukor (ízlés szerint), 3 dkg vaj

Forrás: Magyar KonyhaA megtisztított, megmosott spárgát az ételízesítő felével, kevés cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, cikkekre vágjuk. A lereszelt trappista sajt felét a maradék ételízesítővel a tejfölbe keverjük.
A spárgákat vajjal kikent tűzálló edénybe fektetjük, betakarjuk őket a cikkekre vágott, főtt tojással. Végül bevonjuk a kikevert tejföllel, és megszórjuk a visszatartott reszelt sajttal. Aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2470 kJ/590 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Dörgicsei Olaszrizling 2001

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!