Heti horoszkóp december 22-től 28-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Szereted, ha zajlik körülötted az élet, most azonban mintha kicsit besokalltál volna a nagy ünnepi jövés-menéstől - már előre idegesítenek a rokonok, a hercehurca, a zajos barátok, inkább csak csendre, meghittségre és nyugalomra vágynál. Hangot is adsz ennek az érzésnek, és ez igen komoly sértődésekhez is vezethet, és a családtagjaiddal is pont a legrosszabb pillanatban veszel össze. Célszerűbb lenne, ha jó képet vágnál a dologhoz, és igyekeznél megtalálni a legkellemesebb pillanatokat a következő napokbam. Gondolj arra, hogy hangulatod még bármikor megváltozhat!

Bika (április 21. - május 20.)
Karácsonyi ajándékként kaphatsz egy igen kitartó és komoly támogatót vagy hódolót az élettől; egy olyan ember tűnhet fel az életedben, akitől nagyon sokat tanulhatsz, és aki szinte minden területen támogathat téged - anélkül, hogy ezért komolyabb viszonzást, vagy hálát várna. Az ünnepek alatt előfordulhat, hogy nem úgy alakulnak a családi kapcsolataid, ahogyan azt te tervezted: lehet, hogy "nagy beszélgetésekben" kell résztvenned, vagy éppen neked kell kibékíteni marakodó rokonaidat. Mindkét esetben őrizd meg a hidegvéredet, és ne hagyd magad zsarolni, provokálni.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Ezen a héten újra részed lesz azokban a családi konfliktusokban, amelyeket már régen rendezned kellett volna. Eddig halogattad ezt, de az ünnep arra is jó alkalmat jelenthet, hogy megtaláljátok a megfelelő kompromisszumot, illetve, hogy kiálljatok a saját elveitekért - ha szerencséd van, akkor az ünnep hangulata a segítségedre lehet, és azt tapasztalhatod, hogy mindenki békülékenyebb és engedékenyebb. Te viszont jóval szenvedélyesebb lehetsz, mint egyébként, és a hangulatod is hullámzó, ezért bizony szükség lehet a családtagjaid kedvességére és türelmére!

Rák (június 22. - július 22.)
Úgy készülődsz az ünnepre, mintha az életed múlna azon, hogy minden jól alakuljon. Lehet, hogy kissé görcsösen állsz a szervezéshez, és folyton az jár a fejedben, hogy nem felejtettél-e el valamit véletlenül - pedig most sokkal inkább a békére és a belső egyensúly, harmónia megtalálására lenne szükséged! Ha jobban érzed magad attól, hogy az asztal vagy a lakás feldíszítésével foglalkozol, vagy még az utolsó pillanatban is ajándékokra vadászol, akkor tedd nyugodtan, de szánj elegendő időt a lelki-szellemi feltöltődésre, a pihenésre, lazításra is!

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Nagyon sok elintéznivalód, és tennivalód lenne, hiszen sok mindent az utolsó pillanatra halasztottál - ám téged ez most nem érdekel annyira, mint "kellene". Igaz, hogy kicsit kifutottál az időből, azonban ésszerű tervezéssel még mindent helyrehozhatsz, a családtagjaidtól is nyugodtan kérj tanácsot vagy segítséget. A hét második felében a praktikus gondolkodás és a pénzügyek iránti felfokozott érdeklődés lesz rád a jellemző. Ha van egy kis szabadidőd (és már unod a bejglievést...), akkor tedd rendbe a számláidat, banki papírjaidat, vagy nézd át az e-mailjeidet.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Most kevésbé vagy toleráns és türelmes másokkal, és ezzel különösen családod tagjait bánthatod meg - egyszerűen nem vagy hajlandó mást helyesnek elképzelni, csak azt, amit te találtál ki. Nagyon bosszant, ha másoknak a legapróbb kérdésekben is más véleménye van. Sokkal békésebb lehetne az ünnep, ha hagynál mást is kibontakozni - sőt, ha bizonyos feladatokat átruháznál másra, biztosan nyugodtabbak lennének a napjaid. A hét második felében igen szórakoztató lehetsz, mások kifejezetten élvezhetik a társaságodat.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A leghőbb vágyad ezen a héten, hogy kedélyes és nyugodt légkörben ünnepelhess. A hiba ott található viselkedésedben, hogy saját igényeid szerint szeretnéd kapcsolataidat formálni, másokra nem mindig gondolsz. Természetesen jót akarsz, de vajon ami neked tökéletesnek tűnik, az vajon másnak is megfelel? Emiatt pedig (különösen, ha erőszakosan próbálod másokra erőltetni az akaratodat), lesz néhány vitád, különösen a családod nőtagjaival. A hétvégén már érdemes lenne egy kicsit előre gondolkoznod, írd össze, hogy mi mindent szeretnél megváltoztatni a következő évben.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Jó hangulatban telnek számodra az ünnep pillanatai. Néha ugyan előfordul, hogy valamilyen kis hátsó, kellemetlen gondolat bekúszik agyadba - elsősorban a családtagjaid őszinteségével, megbízhatóságával kapcsolatban. Úgy érezheted, hogy ezek a gondok, gondolatok megzavarnak téged, és nem hagyják, hogy elmerülj a kellemes karácsonyi hangulatban. Ahelyett, hogy hatalmas patáliát csapnál, inkább gondolkozz el azon, meg tudjátok-e békés úton oldani a konfliktusokat. Ha nem, akkor inkább vonulj vissza, és fogadd el a másikat, olyannak, amilyen; előfordulhat ugyanis, hogy te látsz rémeket.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Most azt élvezheted a legjobban, ha szervezkedhetsz-tervezgethetsz; nem is vagy "jelen" az ünnepeken, vagy a bulikban, összejöveteleken. Jobban érzed magad, ha meghúzódhatsz a háttérben, és szürke eminenciásként dolgozhatsz azon, hogy mások minél jobban érezzék magukat. A hét közepétől nagyon sok új dolog juthat az eszedbe, és fantasztikus ötleteid lehetnek, mindössze válogatnod kell, hogy melyik az, amelyet valóban érdemes megvalósítani. Ha te vagy az ünnepi ételek felelőse, akkor ne félj kipróbálni valami új fogást, vagy szokatlanabb ízkombinációt!

Bak (december 22. - január 20.)
A megbízhatóság áll életed középpontjában most, az ünnepek alatt is - azt szeretnéd, ha minden rendben menne az ünnepek körül, és semmi fennakadás nem zavarná meg a boldogságodat. Ügyelj arra, hogy ne ragaszkodj mereven semmilyen napirendhez karácsonykor, mert ez bizony zavarhatja családtagjaidat, és pont a könnyedség, a spontaneitás varázsa veszik el. Jó lenne, ha egy kicsit lazábban tudnál viselkedni, hiszen nem kell mindennek tökéletesnek lennie! Arra is ügyelj, ha ne vedd át túlságosan az irányítást (bár most szívesen tündökölsz a reflektorfényben), hagyj másokat is érvényesülni.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Ezen a héten hajlamos lehetsz arra, hogy szőnyeg alá söpörd a problémáidat. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy az ünnepi időszakban nincs helye a problémáknak, és mindenkinek "kötelessége", hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen, ezért nem vagy hajlandó belemenni a kicsinyes vitákba. Szerencsére, te most igen megnyugtató hatással vagy másokra, és a családtagjaid a szokásosnál is jobban örülnek a közelségednek. A hét végén mindenképpen szabadulj el néhány órára, most szükséged lehet némi magányra a feltöltődéshez.

Halak (február 20. - március 20.)
Igazi csapatjátékos lehetsz a következő napokban, rettenetesen élvezed, hogy végre együtt tölthetsz némi időt a családtagjaiddal - igaz, nekik egy idő után már terhes lehet az a sok figyelem, amivel elhalmozod őket. Próbáld meg egy kicsit békénhagyni őket, és nem betáblázni az egész napjaikat. Biztosan lesz majd olyan pillanat, amikor ők keresnek meg téged, csak győzd ezt kivárni... A hét végén már a munka, a karrier is foglalkoztathat egy kicsit, ezért, ha valamit szeretnél megváltoztatni az új évben, akkor most érdemes nekikezdened a szervezkedésnek.